Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV senatorius: „Tesla“ klaidina vairuotojus, daiktus reikia vadinti tikraisiais vardais

Amerikiečių senatorius Edvardas Markey (Edward Markey) kreipėsi į „Tesla“, siūlydamas vadinti daiktus tikraisiais vardas. Kitaip tariant, senatorius siūlo elektromobilių gamintojui „Tesla“ pakeisti elektroninio vairuotojo pagalbininko pavadinimą „Autopilotas“ ir patobulinti pačią sistemą. Tokią informaciją jis paviešino po atlikto tyrimo.
„Tesla“ autopilotas
„Tesla“ autopilotas / Youtube iliustr.

Senatoriui užkliuvo sistema „Autopilot“, nors „Tesla“ nuolat pabrėžia (taip pat ir vartotojo vadove), kad ji nėra pritaikyti veikti savarankiškai, be žmogaus įsikišimo.

Ši sistema – tik elektroninis pagalbininkas, galintis koreguoti automobilio kursą ar panaudoti stabdžius, tačiau vairuotojas vis tiek privalo laikyti rankas ant vairo ir būti pasirengęs bet kada įsikišti, rašo trucker.

„Autopilot“ turi trūkumų, bet, manau, juos galima ištaisyti“, – teigia senatorius, priklausantis Senato prekybos, mokslo ir transporto komitetui. Pasak jo, sistemos pavadinimas klaidina vairuotojus. Jie pradeda galvoti, kad automobilio valdymą galima patikėti kompiuteriui. Tačiau problemą galima išspręsti pakeitus pavadinimą.

Taip pat E.Markey pabrėžė, kad „Tesla“ turėtų papildyti sistemos funkcijas, kad būtų užtikrinti, jog vairuotojas stebės kelią net ir jai veikiant.

Senatoriai "Tesla" ir jos vis dažniau kritikuojama sistema susidomėjo dar 2018 m., kadangi automobiliai su pagalbine sistema „Autopilot“ vis dažniau patenka į avarijas, dalis kurių baigiasi tragiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas