Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinė Karalystė galimai pasiūlė „General Motors“ nelegalias subsidijas

Vokietijos naujienų agentūra DPA praneša, kad Jungtinės Karalystės valdžia galimai pasiūlė nelegalias subsidijas „General Motors“ koncernui tam, kad jis išsaugotų „Astra“ modelio gamybą „Vauxhall“ gamykloje Elesmere Port mieste.
„Vauxhall Astra“ prie gamyklos Elesmere Port mieste
„Vauxhall Astra“ prie gamyklos Elesmere Port mieste / Gamintojo nuotr.

Praėjusią savaitę GM padalinys Europoje „Opel/Vauxhall“ pranešė, kad naujos kartos „Astra“ modelio gamyba bus patikėta Ellesmere Port mieste įsikūrusiai gamyklai Didžiojoje Britanijoje, bei Glivicės gamyklai Lenkijoje. Naujos kartos modelio gamyba prasidės 2015 metais.

Šią naujieną sekė žinia, kad „Astra“ modelis didžiausioje kompanijos Riuselheimo gamykloje Vokietijoje nebebus gaminamas.

Vokietijos naujienų agentūros pranešime galima įžvelgti abejonių, ar šis sprendimas tikrai buvo skaidrus. Agentūra cituoja „Opel“ darbo vadovo Wolfgango Schaeferio-Klugo žodžius, kad yra požymių, rodančių, jog Jungtinės Karalystės valdžia su savo pasiūlytomis subsidijomis suvaidino lemiamą vaidmenį GM koncernui sprendžiant struktūrinius pokyčius.

Wolfgango Schaeferio-Klugo teigimu, Riuselheimo gamykla yra moderniausia, kokia turi „Opel“. Čia pagaminti automobilį yra 219 eurų pigiau, negu Ellesmere Port gamykloje. Taigi, sprendimas pasirinkti gamyklą Jungtinėje Karalystėje yra ekonomiškai nepagrįstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai