Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką B.Vanagas įžvelgė Lietuvos kariuomenės visureigio nuotraukoje Kabule?

Trečiadienio popietę į Lietuvą atskraidinta dar pusšimtis lietuvių kariams padėjusių afganistaniečių ir jų šeimų narių. Naktį iš antradienio į trečiadienį į Vilnių jau atskraidinta 14 afganistaniečių vertėjų su šeimomis, iš viso – 50 asmenų. Intensyvios evakuacijos iš Kabulo operacijoje dalyvaujantys Lietuvos kariai važinėjo Gedimino stulpais papuoštu visureigiu „Toyota Land Cruiser“. Šia nuotrauka pasidalijo ministras A.Anušauskas.
Lietuvos karių visureigis Kabule
Lietuvos karių visureigis Kabule / A.Anušausko/KAM nuotr.

Ką Lietuvos kariuomenės „Toyota Land Cruiser“ nuotraukoje įžvelgė B.Vanagas?

Lenktynininkas B.Vanagas, įkvėptas tokių vaizdų, savo „Facebook“ profilyje pasidalijo įžvalgomis. Pateikiame keletą citatų, kurios apibūdina nuotraukose užfiksuotą automobilį:

„Suprantame, kad Kabule dabar daug chaoso ir nedaug garantijų. Lietuvos garbės reikalas – iš Afganistano evakuoti su mūsų kariais bendradarbiavusius vietinius (vertėjus ir jų šeimos narius). Legendinis 70 serijos Toyota Land Cruiser visureigis civilinis, baltas, (kad neatkreiptų dėmesio).

Tačiau, geriau įsižiūrėjus į langų apvadus, matosi, kad jis šarvuotas – buvo galvojama apie karių bei evakuojamų saugumą.

Prie visureigio priekio pritaisyta vilktis sako apie pasiruošimą scenarijui, jei visureigis negalėtų važiuoti (greitą kabinimą prie jį lydinčio visureigio).

Lyg tarp kitko ant variklio dangčio į akis nekrentantis piešinėlis (Gedimino stulpai) ir virš jo užrašas LTU (ten daug tokių) atpažinimo ženklas (spėju, surenkamiems afganams)“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas