Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 30

Ką bendro „Citroen“ automobilių istorija turi su Izraeliu ir Lenkija?

„Citroën“ logotipas yra labai lengvai atpažįstamas – pora apverstas V raides primenančių linijų. Aišku, per ilgą kompanijos istoriją jis evoliucionavo, bet savo esme pasikeitė nedaug. „Citroën“ logotipas vaizduoja vieną išradimą, išpopuliarintą paties kompanijos įkūrėjo André Citroëno.
„Citroën Type H“
„Citroën Type H“ / Wikimedia nuotr.

„Citroën“ automobilių gamintojas buvo įkurtas 1919 metais. Tai – labai sena kompanija, turinti gilią istoriją ir unikalų įvaizdį.

André-Gustave'as Citroënas gimė 1879 metais Paryžiuje ir vaikystėje stebėjo, kaip auga Eiffelio bokštas, tačiau jo šeimos šaknys Europoje yra labai plačios. Citroenai – tai žydų šeima, kuri porą taškų ant e užsidėjo tik 1873 metais atsikrausčiusi į Paryžių. André senelis gyveno Nyderlanduose ir pardavinėjo tropinius vaisius, todėl savanoriškai pasivadino Limoenman pavarde – olandiškai tai reiškia laimų žmogus. Jo sūnus pasikeitė pavardę į Citroen (olandiškai citrina), o vėliau – į Citroën.

Taigi, kai jūs Citroën automobilį žaismingai vadinate Citrina, jūs neklystate – markės įkūrėjo šeima kadaise buvo tiesiogiai pavadinta vaisiaus vardu. Aišku, dabar tai – tik įdomus faktas, tačiau pats André domėjosi savo šeimos istorija. Pavyzdžiui, 1900 metais vos baigęs inžinerijos mokyklą École Polytechnique jis trumpam išvyko į Lenkiją, kur buvo gimusi jo mama Masza Amelia Kleinman.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas