Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Suskaičiavo, kaip per karantiną pasikeitė Vilniaus transporto srautai: skaičiai įspūdingi

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ pasidalijo naujausia informacija apie tai, kaip per karantiną keitėsi transporto srautai.

Skaičiuoja dviračius, paspirtukus ir einančius savo kojomis

Apžvalgoje pastebima, kad po miestą vilniečiai dažniau nei įprastai keliauja dviračiais, pėsčiomis ir paspirtukais (paspirtukų sezono naujienas rasite čia). Lyginant kovo pirmąją pusę ir pastarąsias dienas, įmonės švieslentės dviratininkų užfiksavo dvigubai daugiau, taip pat nemažai ir paspirtukų.

Pėsčiomis Žvejų, Upės gatvėse ir Gedimino prospekte daugiausia judančių 16–20 val., taip pat ir per pietus.

„Kovo 18 d. suskaičiavome 1797 dviratininkus ir 807 pėsčiuosius. 2019 m. balandį, kai buvo gerokai šilčiau, per dieną vidutiniškai užfiksuodavome maždaug po 955 dviratininkus ir 576 pėsčiuosius“, – rašoma apžvalgoje.

Viešasis transportas

Karantino metu gerokai pasikeitė viešojo transporto keleivių srautai. Greituosiuose maršrutuose vidutinis srautas sumažėjo maždaug 76 proc., pagrindiniuose ir privežamusiuose autobusų – 66 proc., troleibusų – 71 proc.

„Reaguojame ir jau pakeitėme viešojo transporto tvarkaraščius. Numatome ir papildomų pakeitimų, o kai jie bus – informuosime. Galiojančius tvarkaraščius visuomet rasite www.stops.lt, m.Ticket, Trafi programėlėse, taip pat informaciją teikiame ir telefonu 8 5 210 7050“, – rašoma apžvalgoje.

Automobiliais vilniečiai taip pat juda gerokai rečiau. Pagrindinėse miesto gatvėse eismo srautai rytinio piko metu, lyginant su laikotarpiu iki karantino paskelbimo, vidutiniškai sumažėjo maždaug 48 proc. Ryškius sumažėjimus įmonė fiksuoja pagrindinėse miesto gatvėse, miegamuosiuose rajonuose ir centre:

Lūžių g. (-58,9 proc.)
Laisvės pr. (-54,7 proc.)
T. Vrublevskio g. (-51,8 proc.)
Švitrigailos g. (-50,3 proc.)
Konstitucijos pr. (-41,6 proc.)

Rekomendacijos, norintiems judėti

„Saugiai, laikydamiesi atstumo, nesibūriuodami ir atsižvelgdami į kitas šiuo metu aktualias rekomendacijas judėkite ir toliau. Gerai, jog keliauti po miestą renkatės darniau. Tačiau labiausiai karantino metu skatiname likti namuose, kur šiuo metu saugiausia. Ypač tai aktualu asmenims virš 60 metų amžiaus, priminkite ir pasirūpinkite“, – teigiama įmonės „Susisiekimo paslaugos“ pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas