Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 26

Kaip suprasti: vienintelis V8 „Honda“ istorijoje buvo su britų DNR?

„Honda“ istorijoje yra daug įvairiausių modelių, įskaitant ir kelis galingus sportinius automobilius. Tačiau tik vienas Honda modelis turi V8 variklį ir Europoje jo nematėme. Tiksliau, matėme, bet tai nebuvo „Honda“...
Honda Crossroad. Kažką primena? (Calreyn88, Wikimedia (CC BY-SA 4.0)
Honda Crossroad. Kažką primena? (Calreyn88, Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

„Honda“ yra labai garsus Japonijos automobilių gamintojas, bet paprastos keturratės transporto priemonės nėra viskas, ką gamina „Honda“. Galbūt esate girdėję apie Honda ASIMO – turbūt pažangiausią 21 amžiaus pradžios humanoidą? „Honda“ beje, yra ir vienas didžiausių motociklų gamintojų pasaulyje, nors pats mažiausias „Honda“ motoroleris buvo sukurtas kaip priedas automobiliui. „Honda“ taip pat gamina įrankius, mažus variklius ir net lėktuvus – HondaJet yra vienas populiariausių tokio tipo lėktuvų pasaulyje.

Tai bus kiek keista istorija, nes turime pradėti Jungtinėje Karalystėje, bet visos dėlionės detalės tuoj sukris į savo vietas. Britiškas „Range Rover“ nuo pat gamybos pradžios 1970 metais buvo skirtas pasiturintiems žmonėms, dažnai vykstantiems į medžioklę ar vasarnamius kaime. Ankstyvuosius „Range Rover“ sunku vadinti prabangiais, ypač pagal šiuolaikinius standartus, bet visureigiai tais laikais buvo kaimietiškai paprasti, todėl šis modelis rinkai prisistatė kaip kiek aukštesnės klasės automobilis.

Bėgant laikui „Range Rover“ subrendo, tačiau devintajame dešimtmetyje Europoje jau buvo daug pigesnių visureigių iš Japonijos, kurie dar buvo ir patikimesni. Reaguodama, „Rover“ kompanija pristatė „Land Rover Discovery“ – šis 1989 metais į gatves išriedėjęs automobilis turi tą pačią rėminę platformą ir keturių varomų ratų sistemą kaip „Range Rover“, bet yra kiek kuklesnis ir pigesnis.

„Land Rover Discovery“ vos pasirodęs sulaukė reikšmingos komercinės sėkmės, net jei japonų neišstūmė. „Mitsubishi Pajero“, „Nissan Patrol“, „Suzuki Vitara“, „Toyota Land Cruiser“ Europoje išliko populiarūs. Bet žinote kas dar norėjo pasivaržyti su japoniškais visureigiais? „Honda“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas