Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 06 15 /2013 06 16

Kauną drebino keturioliktasis „Bike Show Millennium 2013“

Šeštadienį nuo ankstaus ryto Kauną pradėjo drebinti motociklų variklių griausmas. Dviračiais, triračiais, keturračiais motociklais odiniais drabužiais pasidabinę keturioliktosios motociklininkų fiestos „Bike Show Millennium '2013, Lithuania“ dalyviai rinkosi prie Kauno pilies.
„Bike Show Millennium 2013“ dalyviai
„Bike Show Millennium 2013“ dalyviai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

14 val. paskelbus startą, įspūdinga motociklų kolona, kurios priešakyje išdidžiai važiavo renginio organizatorius Julius  Urbaitis, pagrindinėmis miesto gatvėmis tradiciškai pajudėjo  maršrutu: Kauno pilis – A.Jakšto g. – Rotušės a. – M.Valančiaus g. – Šv.Gertrūdos g. – Savanorių pr. – Taikos pr. – Kovo 11-osios g. (iki VI-ojo forto) – K.Baršausko g. – Tunelio g. – M.K.Čiurlionio g. (pro geležinkelio stotį) – Kaunakiemio g. – Karaliaus Mindaugo pr. – Aleksoto tiltas – S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas.

Daug miestiečių plojimais palaikė pro šalį važiuojančius baikerius, už dažno kurio nugaros sėdėjo provokuojančiai apsirengusios merginos ir moterys, stovėdami prie gatvės. Netoliese gyvenantys žmonės į nusidriekusią motociklų koloną žiūrėjo pro langus ir balkonus.

Visiems susirinkus aerodrome, prasidėjo didelio žiūrovų ir sportininkų dėmesio sulaukęs Baltijos šalių „Supermoto“ čempionatas. Keletą metų iš eilės rengiamose varžybose šiemet dalyvavo stipriausi Lietuvos ir kaimyninių šalių – Estijos, Suomijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos – motociklininkai.

Kol vyko varžybos, seniai nesimatę baikeriai iš skirtingų šalių sveikinosi apsikabindami vienas kitą ir sėsdami prie stalo išgerti bokalo alaus ir pasistiprinti prieš ilgą laukiančią „Praėjusiais metais buvo smagu, įdomu, kaip pavyks renginys šiandien“, – svarstė iš Latvijos atvykęs motociklininkas. Jis paliko saviškius apsižvalgyti, o pats prisėdo prie būrio lietuvių.

Angyalas Zoltanas – nepakartojamas

Po „Supermoto“ čempionato gausiai susirinkusių ir nekantraujančių žiūrovų laukė žadą atimantis Pasaulio Stunt`o čempiono vengro Angyalo Zoltano pasirodymas. Atrodo, kad šiam kaskadininkui negalioja jokie gamtos dėsniai: važiavimas be priekinio rato, sėdint nugara į vairą, įspūdingi šuoliai, paprastam mirtingajam nesuvokiama vairavimo technika.

„Bike Show Millennium“ rengėjai džiaugėsi, kad A.Zoltanas Kaune pasiliks ir sekmadienį. Vengras panoro pamatyti drąsa ir išmone stebinančių rusu kaskadininkų „Fireangels Motor Show“ pasirodymą. Neatmetama galimybė, kad ir pats A.Zoltonas surengs improvizuotą pasirodymą su „Fireangels Motor Show“.

Driftas tarp merginų

Atgavusių kvapą po neįtikėtino A.Zoltono pasirodymo „Bike Show Millennium“ lankytojų laukė nauja adrenalino dozė – automobilių šoninio slydimo šou „Driftshow“. Šiemet nuspręsta surengti ne varžybas, o iš anksto paruoštą įspūdingą šou. Trys šoninio slydimo meistrai rungėsi tarpusavyje kas geriausiai sugeba padaryti kuo daugiau 360 laipsnių apsisukimų vienu metu, kas geriausiai moka slysdamas šonu pastatyti automobilį tarp stovinčių merginų. Taip pat „drifteriai“ važiavo tryse, nedideliu atstumu vienas nuo kito, ir rodėys ekstremalius triukus tuo pat metu sukdamiesi aplink seksualias merginas.

Pasirodyme dalyvavo Gediminas Levickas, jaunas talentingas sportininkas, kuris nustebino žiūrovus per savo pirmąsias varžybas įspūdingu ir agresyviu važiavimu. Jis vairuoja „Nissan 200SX“ (S13), turintį 350 AG.

Dar vienas „drifteris“ – Kęstutis Petronis. Šis talentingas pilotas 2009 m. pelnė Lietuvos „drifto“ karaliaus titulą. Jis aktyviai dalyvavo užsienio varžybose, kur ne kartą užėmė prizines vietas. Sportininkas važiuoja „Nissan 200SX“ (S14), turinčiu net 700 AG.

Trečiasis – Lietuvos gerai žinomas „drifteris“ Kastytis Alekna, kuris sugeba ne tik įspūdingai važiuoti, bet ir organizuoti „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapus. Tai vienas iš nedaugelio Lietuvos sportininkų, atstovaujančių savo šalį Latvijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje rengiamose varžybose.

Ką reiškia beprotišku greičiu važiuojant įjungti rankinį stabdį galėjo pajusti drąsiausi žiūrovai – jų paslaugoms veikė „drifto“ taksi.

VIDEO: Dirft Show per Bike Show Millennium 2013

Ragina tapti kaulų čiulpų donorais

Neatsiejama „Bike Show Millennium“ ir „Autoshow Millennium“ dalis – socialinės akcijos, atkreipiančios visuomenės dėmesį į opias sveikatos problemas. Šį kartą žmonės skatinti tapti kaulų čiulpų donorais.

„Tik kaulų čiulpai gali išgydyti nuo kraujo vėžio. Prieš keletą metų ir man pačiam tokia procedūra buvo atlikta. Dėkoju likimui, kad laiku atsirado donoras, kurio kaulų čiulpai man tiko. Kaulų čiulpų donorystė nėra organų donorystė, kaip dažnai klaidingai manoma. Ir pats anksčiau maniau, kad kažką reikia gramdyti nuo kaulo, pjaustyti. Tai labai paprasta procedūra – tiesiog reikia duoti kraujo“, – pasakojo projekto „Būk geras“ tarybos narys Giedrius Pauža.

Jis susirinkusius ragino duoti 5 mililitrus kraujo, užpildyti trumpą anketą ir užsiregistruoti į kaulų čiulpų registrą. Prireikus būtų kreipiamasi į registre esantį asmenį ir prašoma paaukoti savo kraujo gelbėjant kito žmogaus gyvybę.

Šventės įspūdžius kauniečiai ir miesto svečiai aptarė vakariniame koncerte „Only Girls Millennium“, po kurio dangų vidurnaktį nušvietė fejerverkas, o po jo linksmybes pratęs diskoteka su duetu „Mochito“.

Sekmadienį šventė tęsis. Aerodrome vyks automobilių fiesta „Auto Show Millennium 2013“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas