Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno centre – inscenizuota avarija ir sužeistųjų gelbėjimo darbai

Balandžio 6-ąją Lietuvoje minima Saugaus eismo diena – diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam susimąstyti apie gyvybę, sveikatą ir atsakomybę už savo elgesį kelyje. Saugaus eismo diena į atmintinų dienų sąrašą įtraukta 2006 metais (Lietuvos Respublikos atmintinų dienų įstatymas). Tad šiais metais ji minima 10-ąjį kartą. Kaune, kaip ir visoje Lietuvoje, minint šią dieną, miestiečius ir miesto svečius pasitiko puokštė būtent šiai dienai skirtų renginių.

Šiandien Kaune, „Vilko“ kartodrome, įvyko pirmosios saugaus eismo pamokos vaikams naujoje, mobilioje saugaus eismo klasėje. Mobilią klasę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos valdyba įsigijo rėmėjų – kauniečių lenktynininkų komandos „BMWracing.lt“ dėka.

Vėliau renginiai persikėlė į pačią miesto širdį – Laisvės alėją. Kauno miesto savivaldybėje vyko tiek ketvirtokų viktorina „Saugus, kai žinau“, tiek ir trumpa konferencija apie situaciją ir saugumą keliuose, kurioje dalyvavo savivaldos institucijų bei Kauno apskrities policijos atstovai.

Kauno apskrities VPK nuotr./Renginio akimirka
Kauno apskrities VPK nuotr./Renginio akimirka

Šalia miesto savivaldybės esančiame Miesto sode mažųjų laukė ir kita smagi atrakcija – figūrinis dviračių vairavimas. Taip pat čia buvo galima išbandyti ir VĮ „Automagistralė“ atvežtą saugos diržų efektyvumo įrenginį. Renginio metu dalinti ir šviesą atspindintys atšvaitai, aiškinta jų svarba ir būtinybė nešioti tamsiu paros metu.

Na ir galiausiai – saugaus eismo dienos minėjimo Kaune akcentu tapo gelbėjimo operacijos inscenizavimas, kurios metu, tariamai susidūrus automobiliams „Mazda“ ir „Mitsubishi“, policijos pareigūnai užtikrino saugų įvykio vietos perimetrą, ugniagesiai gelbėtojai karpė transporto priemonę, iš kurios reikėjo kuo greičiau ištraukti sužeistą asmenį, o greitosios medicinos pagalbos atstovai teikė pirmąją pagalbą nukentėjusiajam.

Kauno apskrities VPK nuotr./Renginio akimirka
Kauno apskrities VPK nuotr./Renginio akimirka

Didelio praeivių susidomėjimo sulaukęs reginys nepaliko nė vieno abejingo ir privertė bent trumpam susimąstyti apie saugumą keliuose.

Skaudžiausių eismo įvykių priežastis dažniausiai būna viršytas leistinas greitis. Dažnai nesegimi ir saugos diržai, kurie įrengti tam, kad apsaugotų nuo smūgio eismo įvykio metu. Juos segėti yra privaloma. Praktika rodo, jog automobilyje esančios oro pagalvės gali ne tik apsaugoti jus, tačiau ir sužaloti, jei važiuojate neprisisegę saugos diržo.

Išsiskleidusi oro pagalvė savo smūgiu gali sulaužyti ranką, žandikaulį ar stipriai sutrenkti kitas kūno vietas. Primename, kad nepatartina priekyje vežti vaikų, kurie gali būti sunkiai sužaloti oro pagalvės smūgio metu.

Nepamirškite, kad avarijos vietoje reikia užsidėti liemenę su atšvaitais, pastatyti avarinį ženklą, kad aplinkiniai iš tolo jus matytų, kiek įmanoma aptverti eismo įvykio vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas