Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelininkams į pagalbą suskubo keturratininkai: sniegą stumdė ir klubų nariai, ir atskalūnai

Šios savaitės pradžioje Lietuvą nuklojo gausus sniego sluoksnis, kuris gerokai apsunkino judėjimą tiek gatvėmis, tiek šaligatviais. Tačiau kol vieni keiksnojo kelininkus ir miestų gatvių tinklą prižiūrinčias tarnybas, kiti ėmėsi iniciatyvos ir sniegą valyti ėmė patys. Vieni tokių – keturratininkai.
Keturratininkai valė gatves ir šaligatvius
Keturratininkai valė gatves ir šaligatvius / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Keturračių klubo „Bekelės vilkai“ vadovas ir turizmo keturračiais kultūros propaguotojas Remigijus Gančierius 15min atsiuntė gausybę nuotraukų. Jose užfiksuota, kaip keturračiais apsiginklavę šių transporto priemonių vairuotojai stojo į kovą su sniegu.

Anot Remigijaus Gančieriaus, valyti gatves ir šaligatvius suskubo tiek įvairiems klubams priklausantys keturratininkai, tiek atskalūnai, turintys keturračius, bet nedalyvaujantys klubinėje veikloje.

„Džiugu, kad nuotraukas siuntė ne kokio vieno miesto keturratininkai, bet iš visos Lietuvos. Kas Vilniuje, kas Panevėžyje, kas kokiame mažesniame miestelyje. Kai kurie valyti sniegą išvažiuodavo kaip kelininkai – nuo penkių ryto. Džiugu, kad keturratininkai susivienijo ir ištiesė pagalbos ranką gyventojams, savo bendruomenėms“, – sakė Remigijus Gančierius.

Remigijus Gančierius tikina, kad keturratininkų indėlį vietos bendruomenės iškart pastebėjo. Ypač greit keturračiu galima nustumti sniegą nuo šaligatvių, nes dažniausiai pėsčiųjų zonos yra valomos kastuvais ir tai užima daug laiko.

„Suprantame, kad kelininkai tikrai nespėja visko nuvalyti. Galų gale, kai kur jų technika tiesiog netelpa. Yra gi mažų, siaurų gatvelių, įvairių takelių, kur joks stumdytuvas neįvažiuos.

Yra šaligatviai, kurių didžioji dalis valoma ne su technika. Rankomis atkasti šaligatvius užimtų pakankamai daug laiko. Taigi, čia puikiausiai tiko keturratis su sniego peiliu priekyje. Ačiū visai bendruomenei, kuri savo turimą techniką panaudojo bendram labui“, – sakė „Bekelės vilkų“ įkūrėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas