Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė autobusu Lietuvoje – brangesnė nei lėktuvo skrydis?

„Bilietai nuo 116,98 eur” – skelbia viena žinoma tarptautinių autobusų maršrutų įmonė. Panašu, kad tinklas pernelyg pasitiki dirbtiniu intelektu, kuris vertimą padarė gerai, bet skaičius perrašyti nesugebėjo.
FlixBus autobusas
FlixBus autobusas / MadeinVilnius nuotr.

Bendrovė „FlixBus“ skelbia pradėjusi vežti keleivius iš Ukmergės ir Panevėžio. Visgi potencialius klientus nuo kelionių autobusais atbaido vienas niuansas – kaina. Skelbime rašoma, kad kainos prasideda nuo 117 eurų. Net lėktuvų bilietai šiuo atveju bus pigesni.

„Taip, turbūt įvyko kokia nors klaida, pabandysiu nustatyti, kas sukėlė klaidą. Ukmergė yra maršruto Krokuva-Rovaniemis, kuris prasideda 2024 m. spalio 10 d., stotelė“, – tikina Julia Grzegorczyk, „FlixBus“ įmonės atstovė.

Anot jos, bilietų kainos prasideda nuo 9,99 eurų, o brangiausi bilietai šiame maršrute kainuoja 69,99 eurus. Kodėl skelbime įsivėlė klaida, bendrovės atstovė paaiškinti negalėjo.

Tai jau nebe pirmas skelbimas su klaidinga kaina. Anksčiau pasirodė skelbimas, kad kelionių iš Panevėžio kainos prasideda nuo 117 eurų. Bendrovė patikino, kad klaidos bus identifikuotos ir pašalintos.

Kodėl taip galėjo atsitikti? Internautai spėja, kad bendrovė norėjo sutaupyti ir įdarbino dirbtinį intelektą ar pasikliovė automatizuotomis reklamomis socialiniuose tinkluose. Nors pati reklama buvo išversta be klaidų, tačiau kainos buvo pateiktos klaidingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas