Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje rugpjūtį lengvųjų automobilių pardavimai buvo didžiausi per dešimtmetį

Kinijoje lengvųjų automobilių pardavimai Kinijoje rugpjūtį išaugo 28,9 proc. – daugiausia per dešimtmetį, – palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, skatinami didėjančios elektromobilių paklausos, ketvirtadienį pranešė Kinijos lengvųjų automobilių asociacija.
Automobiliai
Automobiliai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Automobilis

Pasak organizacijos, praėjusį mėnesį iš viso buvo parduota 1,87 mln. lengvųjų automobilių, o hibridinių ir elektromobilių pardavimai didžiausioje automobilių rinkoje padvigubėjo, lyginant su 2021 metų rugpjūčiu.

Pardavimai buvo smarkiai sumažėję gegužę, kai smuko 17 proc., palyginti su 2021 metų geguže, o balandį – dar labiau, ir tai buvo didžiausias kritimas nuo 2020 metų, kai siekė 40,4 procento.

Kinijos vyriausybė liepą įvedė virtinę priemonių, įskaitant mokesčių lengvatų pratęsimą, siekdama paskatinti elektromobilių pardavimus sulėtėjusios ekonomikos fone.

Kinijos elektromobilių rinka yra ypač konkurencinga, o gamintojos stengiasi pasinaudoti pramonės suaktyvėjimu, kurį pastaraisiais mėnesiais paskatino dosnios vietos valdžios subsidijos įsigijimui.

Priemonės skirtos paremti ekonomiką tuo metu, kai dėl atskirų COVID-19 protrūkių skelbiami karantinai Kinijoje sumažino vartotojų entuziazmą ir verslo pasitikėjimą.

Vietos gamintojos „Geely“ pardavimai rugpjūčio mėnesį šoktelėjo 429 proc., palyginti su analogišku mėnesiu prieš metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito