Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos „Xiaomi“ pristatė pirmąjį savo elektromobilį

Kinijos plataus vartojimo elektronikos milžinė „Xiaomi“ ketvirtadienį pristatė savo pirmąjį elektromobilio modelį, o jo vadovas paskelbė siekius tapti pasauline lydere šioje srityje, nepaisant aršios konkurencijos.
FLORENCE LO / REUTERS
FLORENCE LO / REUTERS

Pekine įsikūrusi „Xiaomi“ yra ketvirta pagal dydį išmaniųjų telefonų gamintoja pasaulyje, taip pat yra pirmaujanti planšetinių kompiuterių, išmaniųjų laikrodžių, ausinių ir elektrinių paspirtukų tiekėja.

2021-aisiais bendrovė paskelbė apie savo ketinimą žengti į elektromobilių rinką, prisijungdama prie tendencijos, kai kelios pagrindinės Kinijos technologijų įmonės krypsta į šį itin konkurencingą sektorių.

„Xiaomi“ bosas Lei Junas (Lei Džanas) ketvirtadienį Pekine žengė į sceną pristatydamas SU7 – elektrinį sedaną, kuris rinkoje turėtų pasirodyti 2025 metais.

Modelis yra integruotas su „Xiaomi“ programine įranga, naudojama visuose bendrovės galinamuose įrenginiuose, o jį gamins Kinijos įmonė BAIC.

„Tikslas yra per 15–20 sunkaus darbo metų tapti viena iš geriausių pasaulio elektromobilių gamintojų“, – sakė L. Junas.

2010-aisiais veiklą pradėjusi „Xiaomi“ sparčiai augo, tačiau 2021 metais pateko į JAV „juodąjį“ sąrašą dėl įtariamų ryšių su Kinijos kariuomene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas