Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ladies Go“ ralyje netrūko siurprizų: nuo linksmųjų kalnelių iki Emilijos Gelažninkienės Dakaro iššūkio ir gausios krušos

Savaitgalį Vilniuje finišavo 5-ojo sezono orientacinio-pramoginio „Ladies Go“ ralio pirmasis etapas.
„Ladies Go“ ralio pirmasis etapas Vilniuje
„Ladies Go“ ralio pirmasis etapas Vilniuje / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ralis

Jame dalyvavo apie 70 ekipažų, kurie per 7 val. turėjo įveikti 220 kilometrų trasą. Buvo įrengtos net 6 profesionalios privalomos rungtys: „Speedway kartodromo“, 2 slalomai, 2 tikslaus važiavimo, „Ladies Go garažas“, o „Roadgames“ programėlėje dalyvių laukė smagios, iki ašarų kvatoti verčiančios užduotys ir loginį mąstymą skatinančios minklės.

Renginyje siurprizų netrūko visą dieną. Vienas jų – ralio pradžioje pasivažinėjimas atrakcionų parke „linksmaisiais kalneliais“. Dalyviams taip pat reikėjo nufilmuoti savo emocijas ir įkelti į programėlę. Ne ką mažiau visus nustebino ir pirmosios lietuvės, kuri šių metų pradžioje įveikė Dakaro ralį, Emilijos Gelažninkienės, iššūkis „Ladies GoxRedGo garaže“, kuris buvo įrengtas Elektrėnų vaikų pasaulio amfiteatro aikštėje. Siurprizų pateikė net ir oras, paskutinėje atkarpoje iki finišo „pašventinęs“ dalyvius gausia kruša.

Pasak organizatorių, renginys pavyko puikiai. Buvo išlaikyta pusiausvyra tarp pramogos ir autosporto, vairavimo rungčių. Sunkiausias visiems dalyviams pasirodė Elektrėnų savivaldybės slalomas, kurio neįveikė daugiau kaip pusė dalyvių, tarp kurių buvo net ir svečių įskaitoje važiuojantys vyrai: „Suprantu, tai buvo nelengva rungtis, tačiau iš dalies džiaugiamės, nes tai rodo, kad į viską žiūrime rimtai ir atsakingai. Norint laimėti, tikrai reikia pasistengti. Ir net vyrai, kurie dažnai šypsosi į ūsą kalbėdami apie moteriškus ralius, tų rungčių neįveikia“, – šypsojosi organizatorė Raimonda Jagminaitė.

O štai E. Gelažninkienės Dakaro iššūkį daugumai dalyvių pavyko įveikti. Norint atsakyti į klausimą, kurį dalyviai traukė iš pirmosios Dakarą įveikusios lietuvės rankų, reikėjo specifinių žinių apie Lietuvoje ypač populiarų Dakaro ralį.

Emilija Gelažninkienė prisipažino, kad buvo maloniai nustebinta moterų žinių, daugelis tikrai labai daug žino apie šias bene pavojingiausias pasaulio varžybas. „Pastebėjau, kad moterys domisi Dakaro raliu ir tikrai daug žino apie šį sportą. Tai maloniai nustebino. Kai kurios gal ir nebuvo tiek įsigilinusios, tačiau vien tai, kad ieškojo atsakymų, domėjosi, joms buvo naudinga, nes sužinojo naujų dalykų.“

Pertrauka ir jaukus piknikas vyko Kietaviškių (Elektrėnų sav.) miestelyje, šiemet švenčiančiame 520 metų jubiliejų. R. Jagminaitė atskleidė, kad pasirinkdami šią gražią kalvotą vietovę, nuo Vilniaus nutolusią vos per 50 km, organizatoriai norėjo atkreipti dėmesį į mažą šalies miestelį, minintį svarbias metines.

Visi ekipažai itin atsakingai įvertino šio sezono temą „moterys-superherojės“ ir iš tiesų daug dėmesio skyrė kostiumams. Jie buvo ryškūs, drąsūs ir traukiantys

praeivių žvilgsnius ir keliantys šypsenas. „Buvo smagu stebėti, kad praeiviai negalėjo atitraukti nuo jų akių – vienų kostiumai buvo itin seksualūs, kitų drąsūs ar itin ryškūs, keliantys šypseną“, – juokėsi organizatorė R. Jagminaitė.

Stilingiausio ekipažo nominaciją už Kleopatrų kostiumus laimėjo visada dėl įvaizdžio „Ladies Go“ renginiuose besistengiančios „Pašėlusios močiutės“, kurių supergalia – meilė gyvenimui.

Daugiau negu pusė ralyje dalyvavusių moterų buvo „žaliukių“ įskaitoje. Viena iš jų – žinoma aktorė, Knygos teatro ir „Visos mes Ievos“ projektų kūrėja Redita Dominaitytė. Aktorė sako, jogtokiame pramoginiame ir kartu gana ekstremaliame renginyje ryžosi dalyvauti vien dėl to, kad jis susijęs su moterų solidarumu ir bendryste. „Pastaruoju metu mano teatro veikla yra nukreipta būtent į moterų auditoriją, skirta palaikyti moteris ir solidarizuotis su jomis. Ypač kalbant apie moteris, išgyvenančias menopauzę. Todėl mūsų ekipažo dalyvavimas šiame renginyje turi ir socialinę žinutę – mums svarbu prisistatyti ir platesnei auditorijai papasakoti, kas mes esame. Noriu parodyti, kad netgi tokia veikla kaip ralis nėra skirta tik jaunesnėms moterims. Atvirkščiai. Galime ir mes.“

R. Dominaitytė neslėpė, kad nors tai buvo pramoginis renginys, septynias valandas trukusi kelionė, atliekant pačias įvairiausias užduotis ir neprognozuojamomis oro sąlygomis, pareikalavo daug energijos ir ištvermės, todėl paklausta, kaip sekėsi, moteris buvo atvira: „Sekėsi labai ekstremaliai, nes buvo daug iššūkių ir sudėtingų kliūčių.“ Tačiau aktorė džiaugiasi dalyvavusi, nes šis renginys atliepia tai, kas jai pastaruoju metu itin svarbu ir aktualu. Tai moteriškas solidarumas. Kitas dalykas, dėl kurio, pasak jos, verta dalyvauti, yra smalsumas. „Man visada įdomu sužinoti ką nors naujo, nugalėti. Galų gale – tai puiki galimybė pabendrauti, susipažinti, viena kitą palaikyti. Būtent tai man ir yra įkvėpimo šaltinis. Dažniausiai visi tokie ekstremalūs ir nekasdieniai uždaviniai persikelia į vienokią ar kitokią meno formą, spektaklį. Be to, bandyti naujus dalykus visada verta vien tam, kad žinotum, patinka tai ar nelabai.“

Po smagios dienos, kurią gamta paįvairino skirtingomis oro sąlygomis, dalyvių laukė apdovanojimai.

„Green“ įskaitoje III vietą užėmė „NØRDIKA – FEM“, II vietą – „Car Knights“, o I vietą iškovojo „OCDECO APRANGA“.

Šiemet organizatoriai pirmą kartą padarė išimtį ir ralyje svečių teisėmis leido dalyvauti vyrams – jie galėjo ne tik sėdėti šalia vairuojančių moterų, bet ir patys vairuoti. Tačiau pagal renginio taisykles vyrai negali pretenduoti į absoliučią įskaitą, todėl varžėsi tik tarp „svečių“.

Tuo tarpu „Svečių“ įskaitoje III vieta atiteko „NORDIKA. Gourmet life“ komandai, II vietą iškovojo „NEVEDĘ NORDIKA1“, o I vietos nugalėtojais tapo „Dream Team“, kurioje važiavo ir žinomas žurnalistas Laurynas Dubrovskis.

„Mix“ įskaitoje, kurioje galėjo važiuoti ir vyrai, bet privalo vairuoti moterys, III vieta atiteko „Tie keturi“ , II – „Triple O“ , o I vietą iškovojo „AAAAguonėlės“ komanda. „Šeimų“ įskaitoje III vietą užėmė „Plieninės kobros“, II „Kardeliai Racing“, o I vieta atiteko „Born For Rally“.

Geriausius rezultatus parodė ekipažai, kurie šiose varžybose važiavo jau ne pirmą kartą. Profesionalių įskaitos favoritėmis ir absoliučios įskaitos nugalėtojomis tapo šie ekipažai: III vietą užėmė „Ladies In Red“, II vieta atiteko „Ladies Power“, I vietą iškovojo „Sėlinančios Vapsvos“.

Absoliučioms nugalėtojoms pavyko ne tik iškovoti 2 įskaitų taures, bet jos buvo nepralenkiamos ir abiejuose slalomuose. Komandos narės džiaugėsi, kad nugalėti joms padėjo gera nuotaika, komandinis darbas ir slalomui tinkamas automobilis. „Pirmiausia ir svarbiausia tokiose varžybose yra gera nuotaika ir nusiteikimas. Tada gera komanda ir apgalvotas pasiskirstymas pareigomis bei užduotimis. Ir, žinoma, slalomo rungčiai reikia tinkamo automobilio“, – pergalių paslaptis atskleidė „Sėlinančios Vapsvos“, kurios jau ruošiasi kitiems ralio etapams.

Antrasis „Ladies Go“ lenktynių etapas vyks rugpjūčio 10–11 d. Šiauliuose. Startas ir antros dienos finišas bei apdovanojimų ceremonija numatyta prekybos centre „Saulės miestas“, o pirmą dieną užbaigsime Kaune, kur vyks išskirtinis renginys „Mamma Kitchen Stories“ restorane. Čia vyks ir 3-iojo etapo Helovino vakarėlis, numatytas spalio 26 d., o maršrutas drieksis per Kauno regioną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas