Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje veiklą pradeda nauja automobilių dalijimosi platforma: veiks ir atokesniuose šalies kampeliuose

Vilniuje oficialiai pristatyta naujos kartos automobilių dalijimosi platforma „Woop Drive“, kurioje saugiai, greitai ir patogiai bus galima išsinuomoti ir išnuomoti savo automobilį. Paslaugos sklandumą platformai padės užtikrinti pažangios dirbtinio intelekto (DI) technologijos, bendrovės skiriamas itin didelis dėmesys kliento aptarnavimui bei teikiamos išskirtinės naudos tiek automobilio savininkui, tiek nuomininkui, rašoma „Woop Drive“ pranešime spaudai.
„Woop Drive“ komandos nariai – Erikas Viršilas ir Ričardas Šukys
„Woop Drive“ komandos nariai – Erikas Viršilas ir Ričardas Šukys / Bendrovės nuotr.

Kaip sako „Woop Drive“ vadovas Ričardas Šukys, Europoje yra ne viena automobilių dalijimosi platforma, tačiau lietuviai sukūrė tai, ko rinkoje dar nebuvo. Naujoji platforma iš kitų skirsis transporto priemonės apsauga, vairuotojų patikra, lanksčia kainodara, plačiu nuomojamu automobilių parku bei lengvu ir patogiu paslaugos administravimu. Maža to, platforma veiks ne tik didžiuosiuose miestuose, kur savo paslaugas sukoncentravę dauguma konkurentų, bet ir atokesniuose šalies kampeliuose.

„Manau, nemažai žmonių turi vieną ar kelis automobilius, kuriuos naudoja retai, pavyzdžiui, tik savaitgaliais. Įsivaizduokite, jeigu šie automobiliai galėtų jus ne tik nuvežti nuo taško A iki taško B, bet ir papildomai uždirbti pinigų. Gautos lėšos galėtų būti skirtos jūsų transporto priemonės lizingo išlaidoms padengti, padėtų greičiau sutaupyti naujam pirkiniui, kelionėms ir pan.

Mūsų platforma padės ne tik išnuomoti transporto priemonę, bet ir užtikrins, kad ji būtų saugiai grąžinta. Pats savininkas rinksis, kiek laiko nori nuomoti automobilį, kas gali tą automobilį išsinuomoti ir kur jis gali būti eksploatuojamas. Platformoje paskelbtas kliento automobilis bus papildomai apdraustas KASKO visam nuomos laikotarpiui, o visi administraciniai veiksmai bus atliekami pasitelkiant pažangią dirbtinio intelekto technologiją“, – apie naujos platformos unikalumą pasakoja R.Šukys.

„Woop Drive“ atstovas priduria, kad, lyginant su įprastomis automobilių dalijimosi platformomis, nuo šiol automobilio savininkui nereikės sukti galvos, kaip perduoti raktelius nuomininkui. Naudojant pažangias technologijas, automobilį bus galima atrakinti nuotoliu.

Prioritetas saugai

Naujos kartos technologijos padės užtikrinti, kad automobilį išsinuomoti galės tik teisę vairuoti turintys asmenys, taip pat prieš nuomos pradžią bus įvertinamas kliento sukauptas vairavimo stažas ir ar nėra galiojančių administracinių nusižengimų, susijusių su transporto priemonių vairavimu.

„Skirsime didelį dėmesį automobilio apsaugai. Nuomininkai prieš kelionę ir po jos turės padaryti po 4 automobilio nuotraukas, kurias vertins DI. Ši technologija leis aptikti net menkiausius pažeidimus, kurių savininkas gali iš karto ir nepamatyti. Tai yra naujovė ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje“, – sako „Woop Drive“ vadovas.

Pasak R.Šukio, nuomos metu automobilio būklę nuolat vertins pažangi sistema ir integruoti jutikliai. Tai leis užtikrinti, kad automobilis naudojamas tvarkingai bei nekerta šalies ribų, jei savininkas nėra suteikęs tokios galimybės nuomininkui.

Lanksčios nuomos sąlygos

„Kadangi automobilius nuomos patys savininkai, nuomos kaina bus stipriai konkurencinga kitų rinkos žaidėjų atžvilgiu. Skaičiuojame, kad, priklausomai nuo automobilio markės ir pagaminimo metų, transporto priemonę valandai bus galima išsinuomoti nuo 6,50 Eur iki 200 Eur. Svarstantys apie ilgesnę nuomą, automobiliu galės naudotis parą, savaitę ar net vienerius metus.

Kiekvienas platformoje esantis automobilis turės numatytą nemokamų kilometrų kiekį, kuris bus apskaičiuojamas pagal automobilio sąnaudų ir dėvėjimosi kaštus. Viršijus nemokamų kilometrų ribą, papildomi kilometrai bus apmokestinti vadovaujantis tam automobiliui pritaikyta kainodara, su kuria klientas bus supažindintas prieš kelionę“, – pažymi R.Šukys.

Tačiau tai – ne vieninteliai naujosios platformos pliusai. „Woop Drive“ vadovas sako, kad, keliaujant išsinuomotu automobiliu, nuomininkams galios dviženklė nuolaida degalams. Tokia pati nuolaida galios ir automobilio savininkui.

Svarbu paminėti, kad, automobilio savininkui pateikus pirminius duomenis, transporto priemonės registracijos pažymėjimą, techninį pasą, „Woop Drive“ specialistai įkels transporto priemonę į platformą. Tuo papildomai rūpintis nereikės.

Uždarbis iki 5 000 Eur

Skaičiuojama, kad, priklausomai nuo automobilio markės, metų ir pasirinkto nuomos laiko, automobilio savininkas „Woop Drive“ platformoje galės uždirbti nuo 350 iki 5 000 ir daugiau eurų per mėnesį.

Lietuvių sukurtas startuolis nuo šiandien veikia visuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose – automobilį savininkas, gali nuomoti bet kurioje Lietuvos vietoje. Tai reiškia, kad automobilių dalijimosi platforma veikia įvairiausiuose šalies kampeliuose, ne tik didmiesčiuose, į kuriuos koncentruojasi konkurentai.

„Woop Drive“ tvirtinasi ne tik Lietuvos rinkoje. Startuolis savo veiklą pradeda ir Skandinavijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas