Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Liūtys išplovė naujai statomo Vilnius–Molėtai vandens surinkimo rezervuaro šlaitus

Pirmadienio liūtys pridarė nuostolio naujai statomam (rekonstruojamam) keliui Vilnius–Molėtai. Čia vykdoma rekonstrukcija, buvusi betoninė magistralė labai pamažu virsta europiniu keliu Vilnius–Utena. Tiesa, kol kas rekonstruoti tik 4 km, o dar daugiau nei 70 km tikimasi sutvarkyti iki 2030 m.
Liūtys išplovė kelią
Liūtys išplovė kelią

Naujieną galite pranešti gazas@15min.lt

Tačiau skaitytojams kyla klausimų dėl rekonstrukcijos metu atliekamų darbų kokybės.

Kaip pastebi nuotrauką atsiuntęs skaitytojas, plento 18 km ties įvažiavimu į Paežerių k. vanduo smarkiai nuplovė šlaitus prie vandens surinkimo rezervuaro, į kurį patenka visas kelio vanduo.

„Iš vieno iš šulinių per dangtį veržėsi vanduo. Apie įvykį buvo pranešta Lietuvos automobilių kelių direkcijai, bet kol kas jokio atsakymo negauta, kas turės sutvarkyti lietaus pridarytą žalą. Dar praėjusiais metai šio kelio ruožo darbai buvo patikėti atlikti įmonei „YIT Lietuva“, bet ar ji atliko ir nuotekų, ir kanalizacijos darbūs, nėra iki galo aišku.

Šiuos darbus, tikėtina, atliko subrangovai iš Molėtų. Matosi, kaip vis dar teka vanduo iš vamzdžių kartu su žvyru, tad tikėtina jis kažkur plauna gruntą, o tai gali reikšti ir didesnius nuostolius.

Jeigu skubiai nebus atlikti taisymo darbai, po šios savaitės lietaus maratono gali būti dar didesnių nuostolių. Bevardis upelis, kuris iš vandens rezervuaro neša vandenį į šalia esantį ežerą, irgi buvo užpildytas vandeniu su žvyru“, – rašo susirūpinęs skaitytojas.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos specialistas Evaldas Tamariūnas aiškinosi situaciją ir kas sutvarkys kelio infrastruktūros apgadinimus.

„Kaip rangovas informavo LAKD inspektorių, nuošliauža statybos vietoje bus netrukus panaikinta, o pažeidimai sutvarkyti“, – tokį lakonišką atsakymą pateikė LAKD.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas