Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Mercedes-Benz“ nekurs BMW 3 serijos GT konkurento

Europos gatvėmis riedantys naujos kartos C klasės prototipai didina ir žiniasklaidos dėmesį šiems modeliams. „Mercedes-Benz USA“ vadovas Steve‘as Cannonas teigė, kad bus gaminami naujieji C klasės hibridai bei versijos su atsidarančiu stogu.
C klasės „Mercedes-Benz“ eksizas
C klasės „Mercedes-Benz“ eksizas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Negana to, kompanija dalį šių automobilių  nuo kitu metų surinkinės ir Jungtinėse Valstijose, Alabamoje. JAV rinkai skirti C klasės modeliai gaus ir visiškai naujus 2,0 litrų variklius su turbokompresoriais, kuriuos gamins „Daimler“ kartu su „Nissan“, pastarojo koncerno gamykloje, Tenesio valstijoje.

Gamintojo nuotr./„BMW 3 Gran Turismo“
Gamintojo nuotr./„BMW 3 Gran Turismo“

Cannonas prasitarė, kad C klasės gamą sudarys sedanai, universalai, kupė bei hibridiniai modeliai. Visgi, universalai JAV krantų nepasieks, o tinkamo konkurento 3 serijos „Gran Turismo“ versijai „Mercedes-Benz“ neplanuoja. „Mūsų klientai nedemonstruoja tokio automobilio poreikio“, – sprendimą negaminti 3 serijos GT varžovo argumentuoja Cannonas.

Per 2012-uosius metus JAV rinkoje buvo parduota 99,6 tūkst. 3 serijos modelių. Tuo tarpu C klasės „Mercedes-Benz“ automobilių pernai metais parduota 81,7 tūkst. Visgi, lyginant tik sedanus (3 seriją su C klase), BMW pardavė 4690 automobilių daugiau nei „Mercedes-Benz“ (70,5 tūkst.).

„Su 3 serija konkuravome, būdami surištomis rankomis – laikas jas atlaisvinti ir pakeisti visa tai“, – tvirtino „Mercedes-Benz USA“ vadovas.

Pardavimai visame pasaulyje, „Wikipedia.org“ duomenimis, skiriasi – 2012-aisiais visame pasaulyje buvo parduota 406,7 tūkst. 3 serijos BMW modelių bei 413,2 tūkst. C klasės „Mercedes-Benz“ automobilių. Reikėtų paminėti, kad dėl BMW sprendimo kupė versijas pervadinti į 4-ąją seriją, C klasės „Mercedes-Benz“ gali nesunkiai padidinti savo persvarą prieš 3 seriją.

Naujos kartos C klasės „Mercedes-Benz“ bus pristatytas 2014-ųjų tarptautinėje Detroito automobilių parodoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas