Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Mercedes“ skėlė dar vieną niuksą Rusijai: paskutinė bambagyslė nukirpta

Vokietijos automobilių koncernas „Mercedes-Benz“ visiškai atjungė Rusijos pardavėjus nuo programinės įrangos. Apie tai praneša Rusijos leidinys „Izvestija“, remdamasis bendrovės atstovais.
Mercedes nukurpo paskutinę bambagyslę su Rusija
Mercedes nukurpo paskutinę bambagyslę su Rusija / Atstovybės nuotr.

Daugiau naujienų apie automobilius – rubrikoje GAZAS.LT

Asociacija „Rusijos automobilių pardavėjai“ patvirtino, kad kilo problemų dėl prieigos prie programinės įrangos. Nors gamintojas oficialiai pasitraukė iš Rusijos 2022 m. spalį ir paskelbė parduodantis netoli Maskvos esančią gamyklą vietniam koncernui „Avtodom Group of Companies“, nedidelė likusi sąsaja buvo prieiga prie techninių duomenų. Dabar ir jos nebeliko.

Prieiga prie „Mercedes“ internetinių sistemų, kuri būtina norint užtikrinti techninę automobilių priežiūrą bei šalinti programinius trikdžius, dabar Rusijoje nebeteikiama. Leidinio šaltiniai teigė, kad prieigą ribojo ir BMW koncernas, oficialaus patvirtinimo iš bendrovės nėra.

Buvusioms oficialioms „Mercedes“ atstovybėms praradus prieigą prie oficialios programinės įrangos, kils rimtų sunkumų: neaišku, kiek truks remontas ar elementari ir planinė apžiūra. Ir kokia bus jos kokybė. Rusijos automobilių salonai ar pays automobiliai taip pat negalės atsisiųsti atnaujinimų. Gali kilti problemų su signalizacija ar net koduojamais rakteliais.

Tiesa, rusai jau dalijasi, kaip apeis ribojimus: vairuotojai neva bus aptarnaujami neoficialiose servisuose.

„Mercedes“ salonus perpirkusios įmonės „Avtodom“ atstovas sakė, kad transporto priemonių remontas ir priežiūra bus atliekami remiantis „sukaupta patirtimi ir žiniomis“. Tačiau automobilių priežiūros istorija bus neprieinama. Taigi kartais teks burti iš kavos tirščių.

Rusijos automobilių pardavėjų asociacija teigia, kad pardavėjai jau susiduria su daugumos užsienio gamintojų programinės įrangos problemomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas