Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijono eurų vertas klausimas: ar ilgai dar brisime per purvą Knygų mugės link?

Atvykę į Knygų mugę automobiliu, turi būti nusiteikę ne tik naujiems įspūdžiams, įdomių pašnekovų klausymui ir piniginės palengvėjimui, bet ir bridimui per purvą. Asfaltuotos vietos automobilių stovėjimui prie „Litexpo“ parodų centro nėra daug, tad daugeliui tenka palikti automobilius žvyru padengtoje aikštelėje.

Panašių problemų vykstantiems į renginius „Litexpo“ rūmuose kyla nuolat. Skaitytoja Vilma, šiemet apsilankiusi Vilniaus knygų mugėje, prisiminė ir kitą renginį – tarptautinę šunų parodą (vyksta prieš Kalėdas ir pavasarį). Jos teigimu, žmonės į parodas atvyksta pasipuošę ir išmaudę savo augintinius. Todėl paskui turi labai saugoti, nešdami per pažliugusį kelią.

Panaši situacija ir šių metų Vilniaus knygų mugės metu (žiūr. iliustracijas ir filmuotą medžiagą).

Nedėkingas klimatas 

Lietuvoje vyraujant permainingiems orams, oro temperatūrai kone kasdien keičiantis iš teigiamos į neigiamą ir dažnai lyjant bei sningant, neasfaltuota „Litexpo“ aikštelė tapo kelių šimtų kvadratinių metrų ploto purvo talpykla.

Į Vilniaus knygų mugę rekomenduojama važiuoti autobusu.

„Litexpo“ parodų rūmų rinkodaros ir viešųjų ryšių grupės vadovė Rasa Keliuolytė neslėpė, kad pagrindinė stovėjimo aikštelė ne visada būna geriausios būklės, tačiau rekomendavo į Knygų mugę keliauti kitais būdais. Pavyzdžiui, viešuoju transportu – kas pusvalandį į „Litexpo“ kursuoja nemokamas autobusas, startuojantis prie Arkikatedros. Jis tokiu pačiu intervalu važiuoja ir atgal.

Milijono eurų klausimas

Norintiems keliauti į mugę asmeniniu automobiliu, teks susitaikyti su pasivaikščiojimu per purvynus. Asfaltuotų vietų ant gatvės nėra daug ir vietą čia rasti sunku, o esamos aikštelės tvarkomos dažnai, tačiau išasfaltuotos nebus bent jau kelerius artimiausius metus – jos net nepriklauso „Litexpo“.

Tačiau tai nėra pagrindinė priežastis. Vilniaus planuose jau kurį laiką yra numatytas dar vienas tiltas per Nerį, kuris kirstų būtent šią stovėjimo aikštelę. Nors pats tiltas vargu ar atsiras artimiausią dešimtmetį, tai yra svari priežastis nemesti į balą aikštelės rekonstravimui reikalingo milijono eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas