Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Moki-veži“ prekybos centro statybos pakaunėje skandina aplinkinius purve: visur molis

Kauno rajono Vytauto g. jau ketvirta savaitė vykdomi „Moki-veži“ prekybos centro statybos darbai, kurie kelia diskomfortą aplinkiniams gyventojams. Iš statybvietės važiuojantys purvini sunkvežimiai „sėja“ purvą kur tik netingi – žemėmis nuklotos gatvės, žmonių automobiliai ir netgi kiemai. Darbus atliekanti įmonė atsiprašo gyventojų už nepatogumus didžiuliu plakatu ir tikina žemes sušluojanti.
Iš statybvietės pakaunėje vykstantys sunkvežimiai „sėja“ visur purvą
Iš statybvietės pakaunėje vykstantys sunkvežimiai „sėja“ visur purvą / Skaitytojo nuotr.

„Dėl jau kurį laiką vykdomų statybos darbų Vytauto g. 183 K.Dulksnio ir Vytauto g. yra nuolat purvinamos didžiuliais kiekiais molio, kuris atsiranda nuo neplautų krovininių automobilių. Šie iš statybvietės ir atgal į ją marširuoja nuo ryto iki 17 val., kasdien. Dėl to aplinkiniai gyventojai patiria didelį diskomfortą: purvini kiemai ir automobiliai, kvartalinės gatvės padengtos moliu, pėstieji negali eiti gatve, nes ji padengta molio sluoksniu. Purvas išsisklaidęs mažiausiai pusės kilometro atstumu nuo statybvietės.

Purvas išsisklaidęs mažiausiai pusės kilometro atstumu nuo statybvietės.

Su statybos vadovu kalbėjomės, bandėme prašyti, kad nuplautų sunkvežimius prieš išvažiuojant į gatvę, susitarti nepavyko. Jie sako, kad gatvę šluoja, tačiau iš nuotraukų akivaizdu, kad tai, švelniai tariant, nepakankamos priemonės. Gyventojai jau daug kartų žodžiu kreipėsi į policiją ir rajono administraciją. Šie skėsčioja rankomis, nes formaliai statytojai gatvę juk šluoja“, – teigė vietos gyventojas Dovydas Ž.

Kauno apskrities policija patvirtino sulaukusi gyventojų pranešimo apie tai, kad Kauno rajone, Vytauto ir K.Dulksnio gatvėse, į statybvietes važiuojantis transportas moliu teršia kelią. Pareigūnams atvykus į nurodytą vietą, buvo atliekami kelio dangos valymo darbai. Pažeidimų nustatyta nebuvo.

Teisėsaugos atstovai įspėjo darbų vadovą apie gresiančią atsakomybę. Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą už eismo saugumo reikalavimų automobilių keliuose pažeidimą (kelio dangos užteršimą) baudžiama bauda iki 560 eurų.

Pasak Kauno rajono savivaldybės, privačiame Vytauto g. 183 sklype, AB „SKV-VALDA“ užsakymu, yra vykdomi prekybos centro „Moki-veži“ statybos darbai. Šiuo metu į statybvietę patenkama iš Vytauto g., kuri yra valstybinės reikšmės krašto kelias Kaunas–Prienai–Alytus. Šio kelias savininkas yra Lietuvos automobilių kelių direkcija prie susisiekimo ministerijos.

„Nešvarumai nuo kelio turi būti surenkami, tai daryti statybos darbus atliekančias įmones įpareigoja įstatymai. Už kelių dangos užteršimą gresia bauda nuo 300 iki 560 eurų.

Norime patikslinti, jog K.Dulksnio gatve važinėja transportas, kuris šia gatve patenka į sklypus P.Revento gatvėje ir į kitas šalia esančias gatves bei teritorijas. Minėtuose sklypuose P.Revento gatvėje vykdomi žemės darbai, nesusiję su prekybos centro statybomis Vytauto g. Ši gatvė kasdien šluojama darbus vykdančių asmenų.

Visos kitos gatvės, įsijungiančios į K.Dulksnio gatvę, yra su žvyro danga, todėl K.Dulksnio gatvės, kuri gyventojų, įmonių ir savivaldybės lėšomis buvo išasfaltuota šiemet, važiuojamoji dalis neišvengiamai užsineša nešvarumais“, – paaiškino Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas Edmundas Mališauskas.

Tiek „Moki-veži“, tiek statybos darbus vykdančiai UAB „Binkauskas ir Stašinskas“ buvo išsiųsti klausimai raštu. Tačiau per keletą dienų 15min atsakymų taip ir negavo. Susisiekus su statytojais telefonu paaiškėjo, jog atsakyti jie net ir nesiruošė.

„Neprivalome visiems komentuoti. Vieniems pakomentavome ir užteks“, – išrėžė taip ir neprisistatęs „Binkauskas ir Stašinskas“ atstovas.

Statybvietėje įmonė yra iškėlusi plakatą, kuriame – atsiprašymas: „UAB „Binkauskas ir Stašinskas“ šiuo metu vykdo prekybos paskirties pastato statybos darbus. Atsiprašome Alšėnų sen. gyventojų ir svečių už patiriamus laikinus nepatogumus. Ačiū už jūsų supratingumą ir kantrybę statybos laikotarpiu“.

Prekybos centro statybų pabaiga numatyta kitų metų antrąjį ketvirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas