Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Molėtų technikos muziejus pradėjo trečią sezoną

Molėtų technikos muziejuje jau tapo tradicija sezoną pradėti paskutinį gegužės mėnesio šeštadienį. Kaip ir ankstesniais metais lankytojus muziejus pasitiko gerokai pasikeitęs, padidėjo ekspozicinis plotas (dabar 2,5 ha), ekspozicijos susistemintos.
Molėtų technikos muziejaus eksponatai
Molėtų technikos muziejaus eksponatai / Ričardo Žičkaus nuotr.

Kiekvienoje ekspozicijoje yra naujų eksponatų. Pavyzdžiui, į muziejaus teritoriją, nepasiekęs Molėtų aerodromo, nukritęs lėktuvas AN-2 „Kukurūznikas“. Lėktuvą lankytojai gali apžiūrėti ne tik iš išorės, bet ir patekti į vidų, pasėdėti piloto kabinoje.

Muziejuje atidaryta ir visiškai nauja žemės ūkio technikos ekspozicija, kurios pasididžiavimas – net trys kombainai. Žinoma lankytojų dėmesį traukia ir įvairūs traktoriai. Pastačius naują didelę stoginę atsirado galimybė atskirti autobusų ir specialios technikos ekspozicijas.

Atskiroje aikštelėje eksponuojami laukiantys restauracijos autobusai. Tarp jų – labai retas, Lietuvoje gamintas, autobusas KAG-3. Tai vienintelis automobilis gamintas Lietuvoje serijiniu būdu. Muziejus planuoja ateityje KAG‘ą restauruoti.

Lauko ekspoziciją papildė du automobiliai, specialiai pagaminti anglų televizijos siaubo realybės šou „Paleisti šunys“ (Release the Hounds), kurio kelios serijos 2015 m. buvo filmuotos Lietuvoje.

Didžiausia lengvųjų automobilių ir motociklų ekspozicija papildyta dviem savadarbiais automobiliais ir restauruotu motoroleriu „Viatka“.

Sezono atidarymo dieną į muziejų atvyko daug lankytojų. Tie kurie muziejuje lankėsi ne pirmą kartą, o jų buvo nemažai, vienbalsiai kartojo – muziejus pasikeitęs, daug naujų, įdomių eksponatų, čia smagu.

Nepamiršti ir vaikai, jiems įrengta dar viena žaidimų aikštelė, juos džiugina išskirtinis muziejaus eksponatas „Gučis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas