Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nauja automobilių „pardavėjų“ istorija: „Perveskite 700 eurų už mašiną nuotraukoje ir rezervuosime“

Sukčiai, vaidinantys automobilių pardavėjus, toliau nerimsta. 15min.lt skaitytojas atsiuntė informaciją apie naują, greičiausiai netikrą automobilio pardavimo skelbimą. Puikios būklės „Volkswagen Multivan“ Lietuvoje parduodamas trečdaliu pigiau nei vidutinė rinkos kaina, o paskambinus pardavėjui, šis prašo pervesti užstatą.
Parduodamo „VW Multivan“ skelbimas
Parduodamo „VW Multivan“ skelbimas

2005-aisiais pagamintas puikios būklės „Volkswagen Multivan“ Lietuvoje parduodamas už 7 400 eurų. Automobilis turi 2,5 l darbinio tūrio variklį, automatinę pavarų dėžę, yra nuvažiavęs kiek daugiau nei 200 tūkst. km, o jo būklė, panašu, puiki.

Automobilio skelbimas Autogidas.lt
Automobilio skelbimas Autogidas.lt

Atrodo, geras variantas, kai panašių automobilių kainos viršija 10 tūkst. Eur? 

Ne viskas taip gražu, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Identiškas „VW Multivan“ parduodamas ir Vokietijos Mobile.de svetainėje, tik jau už gerokai didesnę sumą – 11 900 Eur.

Lietuviškasis automobilio pardavėjas nė nemanė slėpti, kad automobilis dar Vokietijoje ir jo apžiūrėti nėra galimybės. Vienintelis kelias gauti mašiną – pervesti užstatą, kuris yra 10 proc. automobilio kainos, – 700 eurų. Jis atskleidė ir savo vardą bei pavardę, neslėpė ir banko sąskaitos.

Nepamiršo paprašyti, kad pavedimo kopija būtų nusiųsta jo el. paštu. Tiesa, galima spėti, jog banko sąskaita ir el. paštas sukurti visiškai skirtingų žmonių – el. pašto priesaga primena visai kitokį vardą ir pavardę, nei kad nurodyta automobilio „pardavėjo“ banko sąskaitoje.

Paprašius atsiųsti sutartį, jog automobilis rezervuojamas, pardavėjas pradėjo išsisukinėti – neva jo buhalterė yra toli ir tokio popieriaus atsiųsti jis negali. Juk, anot jo, pervesti 700 eurų už automobilį, kuris matytas tik nuotraukoje, yra normalu.

Užsiminus, kad Mobile.de pardavinėjamas identiškas automobilis, lietuvis nesutriko – pasak jo, tai yra senas, nebegaliojantis skelbimas, kuris jau prieš 2 metus turėjo būti ištrintas. 

Viskas atrodo sąžininga? Kai lietuviškam automobilio „pardavėjui“ paskambino antras „multivanu susidomėjęs pirkėjas“, jam buvo papasakota labai panaši istorija. Tik užstatą buvo paprašyta pervesti į kitą banko sąskaitą nei pirmuoju atveju. Tos sąskaitos savininkas – taip pat kitas (visi šie duomenys redakcijai žinomi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus