Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujovė Vilniaus oro uoste: vėl bus galima trumpam sustoti, išleidžiant keleivius

Vilniaus oro uoste patogesnės galimybės nemokamiems trumpiesiems sustojimams specialioje aikštelėje: atvežti ir pasitikti keleivius bus patogiau.
Parkavimas Vilniaus oro uoste
Parkavimas Vilniaus oro uoste / VNO nuotr.

Lietuvos oro uostai praneša, kad nuo šios savaitės iki rugsėjo mėnesio nemokamai įvažiuoti automobiliu į trumpiems sustojimams skirtą aikštelę P2 Vilniaus oro uoste bus galima po vieną kartą (sustojimo trukmė gali būti 15 minučių) kas tris valandas. Tai aktualu ne tik artimuosius palydintiems ar pasitinkantiems artimiesiems, bet ir pavežėjimo paslaugas teikiantiems vairuotojams ar įmonėms, kurios nemokamai vežti keleivius iš ar į šią aikštelę galės dažniau.

Pokyčiai įgyvendinti reaguojant į keleivių ir pavežėjų pastabas dėl ankstesnės tvarkos, pokytis atliktas kartu su šios aikštelės operatoriaus „UNIPARK” pagalba.

Primenama, kad šių metų rudenį, baigus visos eismo schemos rekonstrukciją, bus atverta daugiau vietų vadinamojoje „Kiss & fly“ zonoje, skirtoje trumpalaikiam sustojimui. Ši zona bus po nauja stogine, kuri apsaugos atvykstančius keleivius nuo lietaus arba sniego. Visos šiuo metu esančios aikštelės bus sujungtos į vieną visumą – šis sprendimas transporto pralaidumą padidins du kartus.

Šiuo metu trumpieji sustojimai vykdomi tik P2 automobilių aikštelėje, kuri veikia priešais statomą išvykimo terminalą.

Visų esamų ir būsimų eismo rekonstrukcijų metu Vilniaus oro uoste ir toliau be pertraukų veiks ilgalaikio parkavimo daugiaaukštės aikštelės, kur galima palikti automobilius ilgesniam laikui.

Atsižvelgiant į tai, kad prieigų rekonstrukcijos vyksta keliais etapai, Lietuvos oro uostai ragina keleivius, planuojančius į Vilniaus oro uostą vykti automobiliu, iš anksto pasidomėti galiojančia aikštelių tvarka bei schemomis, nes įprasti įvažiavimo keliai ir trumpalaikio sustojimo vietos gali būti pasikeitusios.

Visa informacija apie eismo schemą ir esamus bei būsimus pokyčius pateikiama šiame polapyje.

Individualius poreikius turintys keleiviai ir toliau gali pasinaudoti galimybe užvažiuoti ant estakados automobiliu (prie pat esamo išvykimo terminalo durų). Norintys pasinaudoti šia paslauga, turėtų užsiregistruoti (prieš atvykstant į oro uostą) šiame polapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas