Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nenorite laukti eilėse – praktinio vairavimo egzaminą laikykite rudenį

Daugeliui privačių įmonių ir valstybinių institucijų liepos mėnuo yra atostogų metas, o VĮ „Regitra“ egzaminų centrui, tai pats darbymetis. Norinčių laikyti vairavimo teorijos ir praktikos egzaminus šį mėnesį yra daugiau nei bet kurį kitą, todėl būsimiems vairuotojams ar naują kategoriją norintiems įgyti asmenims savo eilės gali tekti laukti ir visą mėnesį.
Vairavimo egzaminas
Vairavimo egzaminas / „Regitros“ nuotr.

Jei jau užsiregistravote iš anksto, datos verčiau nekeiskite, mat artimiausios pora savaičių greičiausiai bus užimtos. Būtent taip nutiko būsimai vairuotojai Akvilei, kuriai bandant pasikeisti egzamino datą, galimos pateikiamos tik po trijų savaičių. Skaitytoja taip pat atkreipė dėmesį, kad data parenkama atsižvelgiant į vairuotojo amžių.

„Pateiktas pranešimas, kad laisvos vietos pateikiamos atsižvelgiant į mano amžių ir išlaikyto teorijos egzamino pažymos galiojimo laiką. Niekur „Regitros“ svetainėje neradau, ar mano amžius yra geras, ar blogas. Taip pat niekur nėra paaiškinimo, kokie sprendimai priimami atsižvelgiant į amžių“, – 15min.lt redakcijai skirtame laiške rašo mergina.

Praktinio egzamino datų el. registracijos lango viršuje iš tiesų yra užrašas, kurio pirmoji dalis skelbia, kad grafikas pateikiamas atsižvelgiant į vairuotojo amžių ir išlaikyto teorijos egzamino laiką, tačiau kaip mus patikino VĮ „Regitra“ atstovai, jis galioja tik asmenims, kurie praktinio vairavimo kursus pradėjo lankyti būdami nepilnamečiai.

Anot VĮ „Regitra“ egzaminų metodikos skyriaus vadovo Sauliaus Ščiulpio, tokia pataisa buvo įvesta pasimokius iš atvejų, kai sistemoje užsiregistravę 17-ečiai egzamino dieną dar nebuvo sulaukę pilnametystės ir negalėjo laikyti praktinio vairavimo egzamino.

Norinčių laikyti praktinį vairavimo egzaminą asmenų eilės, anot S.Ščiulpio, priklauso nuo užimtumo ir srauto, kuris skirtinguose šalies miestuose yra nevienodas. Didžiausios, B kategorijos transporto priemones norinčių valdyti jaunųjų vairuotojų, grupės parengimo apimtys taip pat skiriasi.

Vilniuje progos laikyti B kategorijos praktinio vairavimo egzaminą šiuo metu reikėtų laukti dvi savaites. Kaip pasakojo S.Ščiulpys, žmonės to imasi atostogų metu, t.y. baigę mokslo metus mokykloje ar universitete, todėl liepos mėnesį „Regitros“ egzaminų centre – pats pikas.

„Vėliau norinčių laikyti praktinį vairavimo egzaminą žmonių skaičius nuosekliai mažėja. Tarkime, ir rugpjūtį ar rugsėjį jų jau mažiau. Rudens ar žiemos mėnesiais, apskritai, yra daug laisviau“, – patirtimi dalinosi įmonės atstovas.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai