Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 26

„Neoplan Megaliner“ – milžiniškas autobusas, pakeitęs taisykles

„Neoplan“ – garsus Vokietijos autobusų gamintojas, veikiantis nuo 1935 metų. Ši kompanija yra tokia didelė ir turi tokią ilgą istoriją, kad net negalima stebėtis, kad joje – labai daug įdomių modelių. Pavyzdžiui, „Neoplan Megaliner“ yra toks didelis keturių ašių autobusas, kad jis iš pradžių net netilpo į įprastus europietiškus standartus.
Neoplant Megaliner – 15 metrų autobusas su 4 ašimis. (Cassiopeia_sweet, Wikimedia)
Neoplant Megaliner – 15 metrų autobusas su 4 ašimis. (Cassiopeia_sweet, Wikimedia)

„Neoplan“ istorijoje yra įdomaus dydžio autobusų. Štai „Jumbocruiser“ yra tiesiog milžiniškas dviejų dalių autobusas, o vos 9 metrų ilgio „Skyliner“ yra labai trumpas dviaukštis. Bet gazas.lt yra straipsnių ir apie kitus įdomius autobusus – paskaitykite apie ypatingo dizaino turistinį „Citroën Cityrama“, rotorinį variklį turintį „Mazda Parkway Rotary“ ar ilgą ir nerangų Monrealio monstrą.

„Neoplan“ yra visame pasaulyje žinomas autobusų gamintojas, pardavinėjantis savo produktus įvairiuose pasaulio kraštuose. Skirtingose pasaulio dalyse galioja skirtingi standartai. Taigi, 8-9-ajame dešimtmečiuose „Neoplan“ gamino įspūdingo 15 metrų ilgio „Skyliner“ ir „Cityliner“ versijas, bet šiuos autobusus pardavinėjo tik Pietų Amerikoje, Saudo Arabijoje, Turkijoje, Libijoje ir dar keliose šalyse. Bet ne Europoje.

Oficialiai beveik 15 metrų ilgio „Megaliner“ gamintas nuo 1983 metų, bet „Neoplan“ tokio autobuso Senajam Žemynui iš pradžių pasiūlyti negalėjo, nes pagal tuometinius Europos standartus autobusas be priekabos negalėjo būti ilgesnis nei 12 metrų ilgio. „Neoplan“ tikėjo, kad tai tėra pasenusios taisyklės, bet pakeisti jas nebuvo lengva. O reikėjo, nes Europa buvo turtinga autobusų rinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas