Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neregėtas savivaliavimas Vilniuje: bendro naudojimo gatvėje pristatė pavojingų kliūčių

Skaitytojas Arūnas, gyvenantis sostinės Pavilnio rajone, pasidalijo neįtikėtinais vaizdais. Naujai išasfaltuotoje maždaug 500 metrų ilgio gatvėje (įvažiavimas iš Džiaugsmo g.) kažkas (tikėtina, gyventojai) nusprendė įvesti savas taisykles. Unikalus atvejis: kad automobiliai važiuotų lėčiau, jie pristatė medinių dėžių.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Dar nesu matęs, kad bendrojo naudojimo gatvėse kas nors užsiimtų tokiu savivaliavimu. Kiek mano (ne teisininko) protelis išneša, tai čia pažeistas LR Kelių įstatymas, LR Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas ir kelių eismo taisyklės (KET).

Įdomu, kaip tokią situaciją traktuotų policija, jeigu kas nors praneštų, kad gatvėje kažkas primėtė didelio gabarito šiukšlių, keliančių pavojų eismo saugumui? Gal iškviestų „Grindą“ surinkti šias šiukšles?“ – stebisi Arūnas.

Pasak skaitytojo, gatvės pradžioje stovi ženklas „Zona 30“, tad tvarkingai važiuojantys gal ir neturėtų daug šansų nusisukti galvos, kai užkilus ant kalniuko atsiveria toks netikėtas vaizdelis.

„Bet eismo įvykio atveju dėžių savininkams turbūt regreso ar kitokia tvarka tektų apmokėti draudikų sąskaitas. O pagal KET, beje, vairuotojas, pastebėjęs kliūtį kelyje, privalo šią kliūtį ar pavojų pašalinti, o negalėdami to padaryti pranešti policijai, kelio savininkui ar kelią prižiūrinčiai įmonei, pažymėti kliūtį ar pavojingą vietą ir visais įmanomais būdais įspėti apie kliūtį ar pavojų kitus eismo dalyvius“, – negali atsistebėti tokia netvarka Arūnas.

Savivaldybė kliūtis pašalino

Vilniaus savivaldybei šios dėžės buvo naujiena, todėl komentaras šiuo klausimu buvo labai trumpas. Pirmadienio vakarą dėžės buvo pašalintos:

„Eismo organizavimo skyrius patraukė dėžes nuo važiuojamosios gatvės dalies, kurios galimai trukdė rajono gyventojų susisiekimui.“

Savo veiksmus savivaldybė iliustravo šiomis nuotraukomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas