Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti septyni automobiliai, pretenduojantys į geriausio Lietuvoje vardą

Daugiau nei mėnesį bandžiusi, tikrinusi, nuvažiavusi tūkstančius kilometrų ir supylusi šimtus litrų degalų, dešimties automobilių žurnalistų komisija iš Lietuvos žurnalistų autoklubo (LŽA) išrinko septynis geriausiojo vardo vertus automobilius.
„Lietuvos Metų automobilis 2018“: stovykla Druskininkuose
„Lietuvos Metų automobilis 2018“: stovykla Druskininkuose / Vytauto Pilkausko nuotr.

Lietuvos „Metų automobilio 2018“ konkurse dalyvavo 34 automobiliai. Nemažą dalį tarp jų, daugiau nei pusę, sudarė didesni ir mažesni visureigiai. Netrūko ir prabangių ar išskirtinių modelių, buvo ir tokių, kurie pirmuosius kilometrus Lietuvoje riedėjo būtent „Metų automobilio 2018“ stovykloje.

Tad geriausiuoju Lietuvoje pretenduoja tapti:

  • „Audi Q5“
  • BMW 5
  • „Hyundai i30“
  • „Mazda CX-5“
  • „Kia Stinger“
  • „Peugeot 5008“
  • „Volkswagen Polo“

Konkurso metu buvo atlikti ir dveji nauji bandymai. Pirmasis – greitėjimo testas, kurio metu Nemuno žiedo lenktynių trasoje buvo išbandyta, kaip greitėja sportiškiausi konkurso dalyviai. Renaldas Gabartas, kuriam teko bandytojo vaidmuo, minėjo, kad pasitelkus Vilniaus Gedimino technikos universiteto turimą modernią įrangą, buvo pasiekta nustebinusių rezultatų.

„Kadangi buvo vos pora laipsnių šilumos ir šlapia, manėme, kad rezultatai išties bus prastesni nei laboratorijose. Visgi vienas automobilis pasiekė tiksliai tą, ką deklaruoja gamintojai, o trys – buvo greitesni“, – sakė komisijos narys.

Trys greičiausieji – BMW 5, BMW X3 ir „Alfa Romeo Stelvio“.

Stabdymo bandymams buvo uždaryta kelio atkarpa greta Druskininkų, kur pasitelkus VGTU įrangą ir pagalbą, buvo išmatuotas stabdymo efektyvumas metrais per sekundę.

„Bandydami supratome, kad esant tokioms oro sąlygoms 40 metrų stabdymo kelias labai geras. O 40 metrų yra krepšinio aikštelė“, – apibendrino R.Gabartas.

Gerausiai stabdančiųjų trejetukas: „Hyundai i30“, „Mercedes-Benz GLA“, „Mazda CX-5“.

Į „Metų visureigio“ vardą pretenduoja taip pat trys modeliai: „Audi Q5“, „Land Rover Discovery“, „Nissan X-trail“.

Už „Šeimos automobilį“ balsavo Lietuvos „Metų automobilio“ paskyros feisbuke lankytojai. Jų favoritais tapo „Peugeot 5008“, „Peugeot 308 SW“ ir „Škoda Karoq“. Savo balus dešimčiai pretendentų į „Šeimos automobilio“ vardą dar išskirstys ir komisija ir gruodžio 2-ąją paaiškės, kuris automobilis nugalėjo.

Kuris iš minėtų automobilių taps 2018-ųjų Lietuvos Metų automobiliu, kas pelnys kitas nominacijas, paaiškės gruodžio 2 d., per finalinį konkurso vakarą.

15min skaitytojai iki pat gruodžio 2-osios gali balsuoti už „Tautos automobilį 2018“. Savo balsą iki gruodžio 2 d., 12 valandos, jie gali atiduoti balsuodami apklausoje žemiau.

​​​​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas