Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 27

Pigiausių degalų zonos Vilniuje: ekspertas paaiškino, kodėl ten pigiau negu kitur

Bent trijose Vilniaus vietose susiformavo zonos, kur degalų, tikėtina, užsipilsite pigiau. O šio reiškinio priežastis paprasta – netoli viena kitos įsikūrusios kelios skirtingų tinklų degalinės čia įsitraukusios į kainų mūšį. Kainų stebėjimo portalo Pricer.lt vadovas Arūnas Vizickas 15min atskleidė, kur Vilniuje degalai kainuoja pigiau, o 15min žurnalistai išsiruošė patikrinti, ar tai tiesa.
Kainos degalinėse Vilniuje
Kainos degalinėse Vilniuje / 15min iliustracija

Pravažiavus bet kurią ilgą sostinės gatvę nesunku pastebėti, kad šalia jos įsikūrusiose degalinėse kainos skiriasi – net ir priklausančiose tam pačiam tinklui.

15min jau rašė apie kainų skirtumus to pačio prekybos tinklo parduotuvėse, tačiau degalinių tinkluose šis skirtumas kur kas ryškesnis.

„Degalinėse praktiškai kiekvieną dieną turi gaudyti, kur geresnė kaina, tačiau yra nusistovėjusios atskiros vietos mieste, kur kainos yra mažesnės“, – 15min atskleidė kainų stebėjimo portalo Pricer.lt vadovas A.Vizickas.

Ekspertas išskyrė tris teritorijas Vilniuje, kur degalų vairuotojai gali užsipilti pigiau. Praėjusios savaitės pabaigoje 15min žurnalistė aplankė visas šias sostinės degalines ir palygino, kiek dyzelinas ir benzinas kainavo minėtose vietose, o kiek – kitose miesto dalyse.

„Kainos skirtumai išties įspūdingi – vidurkis siekia 12 centų, bet būna ir 16 centų. Nors dalis tinklų sako, kad turi lojalumo korteles, bet gudriai viskas sudėliota, nes nuolaidos – maždaug 3 centų lygmens“, – komentavo A.Vizickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas