Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienį įvyko tai, ko vairuotojai nelaukė – sugrįžo eismo spūstys

Pirmadienį, 5 val. ryto Vilnių užklupusi audra su žaibais daugeliui sostinės vairuotojų pasitarnavo kaip geras žadintuvas. Prasidėjus tradicinėms rugsėjo pradžios transporto spūstims, keltis reikia bent pusvalandžiu anksčiau nei vasarą. Antraip vėluosite į darbą, pamokas, paskaitas.
Rugsėjo pradžios spūstys Vilniuje
Rugsėjo pradžios spūstys Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ir nors tai skamba labai keistai, tikras faktas – lietus ar tiesiog šlapia kelio danga mieste spūstis tik dar labiau padidina. Nes kai kurie, mažiau patyrę vairuotojai, dėl prastesnio matomumo ir drėgnos kelio dangos ima važiuoti vėžlio greičiu. Tad reikia dėkoti dangui, kad audra iki 7 val. ryto liovėsi.

Apie kitas priežastis, dėl kurių susiformuoja spūstys, skaitykite čia.

Kodėl spūstys padidėja ne nuo rugsėjo 1-osios

Kodėl spūstys taip smarkiai padidėja ne nuo rugsėjo 1-osios, o, dažniausiai, keliomis dienomis vėliau? Viena iš priežasčių ta, kad rugsėjo 1-ąją tėvai savo vaikus į mokyklas veža ne tuo pačiu metu. O prasidėjus pamokoms, daugelis, ypač gyvenančių miesto pakraštyje, savo vaikus į mokyklas stengiasi pristatyti iki 8 val. ryto.

Tokia situacija dažniausiai išsilaiko rugsėjo–spalio mėnesiais, kol nusistovi tokių vairuotojų važiavimo grafikas, kol jie atranda ir alternatyvius, greitesnius maršrutus. Be to, dalis pradinukų įgauna pasitikėjimo ir į mokyklą išmoksta važiuoti visuomeniniu transportu.

VIDEO: 15min paaiškina: kaip susiformuoja transporto spūstys?

Sugrįžta studentai

Kita rugsėjo pradžios spūsčių priežastis – į miestus sugrįžtantys studentai. Dalis jų turi automobilius, tad į paskaitas važinėja savom transporto priemonėm.

Jei iki šiol nepasirinkote jums geriausiai tinkančio maršruto, naudokitės programėle „Waze“, kuri realiomis sąlygomis suskaičiuoja ir pasiūlo kelis sprendimus. Ši programėlė suteikia daugiau informacijos nei „Google Maps“, nes tuo pat metu yra ir socialinis tinklas – vairuotojai apie pavojus ir spūstis gali pranešti iš karto, joms susiformavus.

Pirmadienio rytą „Google Maps“ raudona spalva buvo pažymėtos problematiškiausios gatvės: Ukmergės, Geležinio Vilko, Ozo, Oslo, Narbuto, Olandų, Pilaitės pr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento