Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąsyk saugaus motociklizmo paskaitos vyks Klaipėdoje

Iki šiol kelerius metus tik sostinės ir Kauno regiono motociklininkai galėjo patogiai susirinkti ir pasimokyti žinotinų dalykų apie saugesnį motociklų vairavimą, bet dabar paskaitos keliamos ir į Klaipėdą, kur taip pat susitelkusi nemaža motociklininkų bendruomenė.
Saugaus motociklizmo kursai Vilniuje
Saugaus motociklizmo kursai Vilniuje
Temos: 1 Motociklas

Pirmąją net tris valandas truksiančią paskaitą šį trečiadienį motociklų sporto klubas „Coffee Racers“ drauge su bendrove „Krasta Auto“ dedikuos pagrindiniams motociklo vairavimo principams ir saugaus vairavimo įvairiose aplinkose aptarimui.

„Paprastai pradedantieji motociklininkai mokosi gyvenimo mokykloje – gavę teisių kortelę sėda ir važiuoja, nors motociklas – kaip žirgas, kuriam pažinti ir mokėti gerai valdyti reikia nemažai laiko ir žinių. Be to, motociklininkų kelyje nuolat tyko pavojai – jie yra mažiau pastebimi, motociklams pavojingos duobės, išpilti tepalai ar smėlis. Apie visa tai reikia nuolat galvoti ir saugotis, o reikalui esant mokėti išvengti nelaimės“, – pažymi „Coffee Racers“ prezidentas ir lenktynininkas Adomas Dautartas. Pasak jo, atnaujinti žinias ir įgūdžius verta ir nenaujiems vairuotojams, nes Lietuvoje motociklais nevažinėjama ištisus metus.

Saugaus motociklizmo paskaita vyks liepos 13 dieną BMW atstovybėje Klaipėdoje, Svajonės g. 40, nuo 18 iki 21 val. Vietų skaičius ribotas, todėl būtina registracija „Coffee Racers“ internetinėje svetainėje.

„Regitros“ duomenimis, šiemet Klaipėdos apskrityje yra registruoti ir eksploatuojami 3500 dviračių ir triračių motociklų bei mopedų. Remiantis Lietuvos kelių policijos tarnybos statistika, pernai Lietuvoje su motociklais ir mopedais susidurta 87 kartus, 222 motociklininkai ir mopedų vairuotojai sužeisti, 11 motociklininkų ir 2 motociklų keleiviai žuvo. 131 eismo įvykių atveju buvo nustatyta motociklų ir mopedų vairuotojų kaltė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai