Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Regitros“ sprendimu panaikinti vairavimo stažą nepatenkintas skaitytojas įsivėlė į teismų karuselę

Į 15min.lt kreipėsi skaitytojas L.N., kuris teigė, kad dėl „Regitros“ veiksmų prarado galimybę įgyti dvejų metų vairavimo stažą, kurį jau turėjo. Tokia situacija susiklostė po to, kai vairuotojas suprato, kad dėl pažeidimo, padaryto per pirmuosius du vairavimo metus, jam egzaminus reikės laikyti iš naujo, o stažas vėl bus skaičiuojamas nuo nulio.
Atvirų durų diena „Regitroje“
Atvirų durų diena „Regitroje“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pamatęs šią publikaciją portale 15min.lt skaitytotojas L.N. nusprendė pasidalinti ir savo istorija.

Skaitytojo laiškas

Jūsų skaitytojas rašė, jog įgijus 2 metų vairavimo stažą VĮ „Regitra“ atsisakė jam jį suteikti dėl padaryto nusižengimo – greičio viršijimo. Aš esu patekęs į tokią pačią situaciją, tačiau mano padėtis yra absurdiškesnė.

2012 metais gavęs vairuotojo pažymėjimą, po kelių savaičių vairuodamas automobilį aš neprisisegiau saugos diržo.

Su pažeidimu sutikau ir skirtą baudą sumokėjau laiku. Praėjus dvejiems metams po vairuotojo pažymėjimo išlaikymo aš nuvykau į „Regitrą“ pasikeisti jį. „Regitra“ atsisakė man jį išduoti dėl padaryto nusižengimo ir liepė perlaikyti vairuotojo egzaminus.

Nuvykau laikyti teorijos egzamino jau kitą dieną, „Regitros“ darbuotojai visiskai nežinojo, ką daryti mano situacijoje, kadangi mano vairuotojo pažymėjimas dar vis galiojo.

Aš turėjau pralaukti 30 minučių, kol „Regitros“ darbuotojai išsiaiškins, ar man leisti laikyti teorijos egzaminą, ar ne. Galiausiai, išlaikius teorijos egzaminą, viskas tuo nesibaigė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Atvirų durų diena „Regitroje“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Atvirų durų diena „Regitroje“

Nuvykęs laikyti praktikos egzaminą aš buvau „sukirstas“, neva aš važiavau per lėtai tam tikrame kelio ruože ir mano egzaminas buvo neįskaitytas. Dėl to aš parašiau apeliaciją „Regitrai“ ir po savaitės nuvykau dar kartą laikyti praktikos egzamino.

Šį kartą važiavau agresyviau ir greičiau ir egzaminas buvo išlaikytas. Vėliau „Regitra“ patenkino ir mano rašytą apeliaciją ir atsiprašė už padarytą klaidą, jog pirmą kartą mano egzaminas buvo neįskaitytas, ir grąžino visus sumokėtus pinigus už egzaminą.

Taigi galiu teigti, jog įmonė „Regitra“ savo pačios viduje nežino ir nesupranta, kaip reikia elgtis tokiose situacijose. Tokie jų veiksmai daro įtaką Lietuvos vairuotojams.

Galų gale, išlaikius vairuotojo egzaminus, man buvo išduotas naujas vairuotojo pažymėjimas. Tačiau jį paėmęs į rankas dar labiau pasipiktinau šios įmonės veiksmais. Mano naujame vairuotojo pažymėjime nebuvo nurodytas mano įgytas vairuotojo stažas. Taigi nutariau pasinerti į įstatymų liūną ir išsiaiškinti, kodėl mano vairuotojo stažas buvo panaikintas. 

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Pradėjus vartyti saugaus eismo automobilių keliais įstatymus nemačiau nė vieno argumento, dėl kurio mano vairuotojo stažas galėtų būti panaikintas.

Todėl kreipiausi į „Regitrą“ dar sykį, tik šį kartą nusprendžiau kreiptis telefonu, o vėliau ir nuvykdamas pas juos pasikalbėti akis į akį.

Žinoma, nieko nepešiau ir „Regitros“ darbuotojai negalėjo paaiškinti, kodėl taip atsitiko. Pasakė tik tai, kad jie vadovaujasi Saugaus eismo automobilių keliais įstatymais.

Taigi, jiems parašiau raštišką apeliaciją, į kurią jie atsakė lygiai taip pat. Apimtas pykčio kreipiausi Vyriausiąją adminstracinių ginčų komisiją. Komisijai išdėsčiau visą situaciją, tačiau ji palaikė „Regitros“ pusę ir nusprendė, jog įstatymams nereglamentuojant tokios situacijos aš esu neteisus.

Dar labiau pasipiktinęs aš kreipiausi į Vilniaus apygardos teismą ir šiuo metu laikiu teismo posėdžio, kuriame galiausiai galėsiu dar sykį akis į akį išsiaiškinti su įmone „Regitra“.

Norėčiau pridėti, jog įmonė „Regitra“ visiškai dėl to nesirūpina ir net nesivargino atvykti į ginčų komisijos posėdį ir labai abejoju, kad atvyks ir į teismo posėdį. Tokiu atveju reikėtų jį atidėti, kas dar labiau užvilkintų visą procesą.

Man asmeniškai yra labai svarbus 2 metų stažas ir įmonė „Regitra“ jį savavališkai panaikindama jau sugriovė mano planus dirbti darbą su tarnybiniu automobiliu, kuriam reikalingas 2 metų vairavimo stažas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Regitros“ praktinio B kategorijos egzamino automobiliai - „Ford Focus“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Regitros“ praktinio B kategorijos egzamino automobiliai - „Ford Focus“

Remiantis saugaus eismo automobilių keliais įstatymais 

„Šiuo atveju pradedančiajam vairuotojui teisė vairuoti transporto priemones grąžinama tik perlaikius vairavimo egzaminą ir išduodamas 2 metus galiojantis vairuotojo pažymėjimas, kurį jis turės teisę pakeisti į 10 metų galiojantį vairuotojo pažymėjimą“.

„Regitra“ išduodama naują vairuotojo pažymėjimą man nieko negrąžina, tai yra vairuotojo stažo.

„Pradedantysis vairuotojas, pažeidęs KET reikalavimą (reikalavimus), už kurį (kuriuos) šiame įstatyme numatytas papildomas vairuotojų mokymas, papildomą vairuotojų mokymą privalo baigti per vienus metus nuo pažeidimo padarymo datos“.

Vairuotojui, pabaigusiam papildomą vairuotojų mokymą, kuris kainuoja 150 eurų, yra išduodamas 10 metų galiojantis vairuotojo pažymėjimas, taip pat ir vairuotojo stažas.

Vairuotojui perlaikius egzaminus įmonėje „Regitra“ yra atimama viskas ir niekam neūpi, kad asmuo vairavo automobilį diena iš dienos visus 2 metus.

Paminėsiu ir tai, jog stažas yra objektyvus dydis, kuris nepriklauso nuo tam tikros institucijos vertinimo.

(Laiško pabaiga)

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Atvirų durų diena „Regitroje“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Atvirų durų diena „Regitroje“

„Regitra“ situacijos nekomentuoja

15min.lt redakcija kreipėsi į VĮ „Regitra“ ir paprašė paaiškinti susiklosčiusią situaciją ir įmonės poziciją šiuo klausimu. Įmonės viešųjų ryšių specialistė Laimutė Užupė teigė, kad šiuo metu komentuoti nieko negali.

„Ši byla nagrinėjama teisme, todėl situacijos nekomentuojame“, – teigė L.Užupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito