Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Reido Vokietijoje metu nustatyta 190 girtų vilkikų vairuotojų

Sekmadienį, sausio 27-ą, Heseno policija surengė masinį reidą, po kurio 80 vairuotojų, įvertinus jų girtumo laipsnį, buvo uždrausta tęsti keliones, praneša „germania.one“.
Vilkikų eilė greitkelyje „M 20“
Vilkikų eilė greitkelyje „M 20“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš viso policija patikrino 1200 vilkikų vairuotojų, sustojusių sunkiasvorio transporto stovėjimo aikštelėse. 190 iš jų buvo neblaivūs, 79-ių alkoholio kiekis kraujyje viršijo 0,5 promilės. Esant tokiam girtumui Vokietijoje vairuoti draudžiama, todėl šių vairuotojų „poilsis“ prasitęsė.

Vienas pažeidėjų – tolimųjų reisų vairuotojas, vežęs ypač pavojingą krovinį – azoto rūgštį. Jam nustatytas 1,5 promilės girtumas.

Suprasdami, kad ne visi vairuotojai gali geranoriškai klausyti nurodymų, kai kuriems vilkikams teisėsaugos pareigūnai blokavo ratus, dalis vairuotojų turėjo atiduoti raktus arba vairuotojų pažymėjimus. Iš viso operacijoje dalyvavo 250 policininkų.

Pareigūnai pažymėjo, kad neblaivūs vilkikų vairuotojai kėlė didelį pavojų ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams. Tai buvo pirma tokia akcija Hesene, bet, įvertinus jos rezultatus, policija reidus galvoja kartoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas