Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekonstruos Rodūnios viaduką, vedantį į Vilniaus oro uostą

Rodūnios viaduko, esančio Vilniaus Dariaus ir Girėno gatvėje, laukia rekonstrukcija.
Paskutinį kartą Rodūnios viadukas remontuotas prieš dešimtmetį.
Paskutinį kartą Rodūnios viadukas remontuotas prieš dešimtmetį. / Savivaldybės nuotr.

Paskutinį kartą viadukas, kuriuo per parą pravažiuoja apie 16 tūkst. transporto priemonių, buvo rekonstruotas prieš dešimtmetį.

Vilniaus savivaldybė skelbia, kad viaduko rekonstrukcijos darbai bus pradėti lapkričio 6 d. Naujomis bus pakeistos visos aštuonios susidėvėjusios gelžbetoninio viaduko sijos bei sijų atraminiai guoliai, sustiprintos atramos kolonos. Viaduko rekonstrukcijos darbus ketinama baigti kitų metų pavasarį.

Lapkričio 4 d. bus pertvarkyti Švitrigailos ir Dariaus įr Girėno gatvių sankryžos šviesoforai. Skelbiama, kad važiuojant iš miesto centro oro uosto link, minėtoje sankryžoje bus galima važiuoti tik tiesiai. Įvažiuoti į Pelesos gatvę rekomenduojama iš Liepkalnio gatvės pusės, o į Prūsų gatvę – iš Šaltkalvio gatvės pusės.

Siekiant išvengti spūsčių kryptimi oro uostas – miesto centras, savivaldybė darbų zoną prašo apvažiuoti pagrindinėmis Tūkstantmečio ir Geležinio Vilko gatvėmis.

Prasidėjus darbams važiuojamoji dalis ant Rodūnios viaduko bus susiaurinta iki dviejų eismo juostų. Šiuo metu viaduku draudžiamas sunkiasvorio krovininio transporto (daugiau nei 3,5 t) eismas abiem kryptimis.

Rekonstruojant Rodūnios viaduką viešojo transporto eismas nesikeis, prieigose bus įrengtos papildomos A juostos, suteikiant pirmenybę viešajam transportui. Tiesa, savivaldybė perspėja, kad rekonstrukcijai prasidėjus galimi autobusų ir troleibusų, važiuojančių šiuo viaduku, vėlavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai