Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija kovos su alkoholizmu: sunkvežimiuose „Kamaz“ montuos alkoblokus

Panašu, kad girtavimo problema kaimyninėje Rusijoje tiek išplito, jog sunkvežimių gamintojas „Kamaz“ nusprendė visuose savo modeliuose pradėti montuoti alkoblokų sistemą. Planuojama, kad ji pajaus nuo vairuotojo sklindantį alkoholio tvaiką ir neleis užvesti variklio. Tiesa, kol kas ši sistema veikia netobulai.
„Kamaz“ vilkikas
„Kamaz“ vilkikas / Kamaz.ru nuotr.

Įmonės generalinio direktoriaus pavaduotojas Michailas Matasovas patikslino, kad kuriama sistema, kuri galės nustatyti vairuotojo būklę pagal alkoholio koncentraciją ir blokuoti užvedimo sistemą. Tokia sistema sunkvežimiuose turėtų pasirodyti per artimiausius trejus – šešerius metus. Tiesa, gamintojo atstovas patikslino, kad sistemą dar reikia tobulinti, nes dabar ji alkoholio tvaiką gali pajausti ir vairuotojui išgėrus kavos ar suvalgius šokoladą, rašo trucker.lt.

Tikėtina, kad ši sistema bus integruojama į sunkvežimių autopiloto sistemą. Pirmosiose "Kamaz" partijose ji bus kaip papildomas pasirinkimas, vėliau žadama ją montuoti ir į bazines versijas.

Klausimai du – kiek tai pabrangins ir taip populiarumu nepasižyminčius rusiškus sunkvežimius ir ar rusiškas alkoblokas veiks taip pat patikimai, kaip vakarietiški įtaisai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas