Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serialas „Černobylis“ į Vilnių prikvies pasaulinių žvaigždžių, bet gyventojams teks pakentėti

Vilniaus kino biuras įspėjo Vilniaus Fabijoniškių ir Justiniškių gyventojus, kad nuo gegužės 10 d. apie savaitę jų lauks laikini eismo organizavimo pakeitimai. Nors bendras ribojimų kiekis įspūdingas, tačiau teigiama, kad žmonėms sunkumus tikrai bandoma padėti įveikti – vaikščioti ir važinėti S.Stanevičiaus, Fabijoniškių gatvėmis bus galima, išskyrus momentus, kai vyks filmavimas.
Lietus Vilniuje, Fabijoniškėse, iš 12 aukšto.
Fabijoniškės / Alfredo Pliadžio nuotr.

Šią savaitę Vilniuje suintensyvės HBO miniserialo „Černobylis“ filmavimo darbai – britai ir amerikiečiai kuria vaidybinį serialą apie Černobylio atominės elektrinės katastrofą.

Šis serialas į sostinę sutrauks tikras kino garsenybes: pagrindinius vaidmenis atlieka Jaredas Harrisas, žinomas iš tokių filmų kaip „Sąjungininkai“, „Reklamos vilkai“, „Šerlokas Holmsas: šešėlių pasaulyje“ ir kt., švedų kino žvaigždė Stellanas Skarsgårdas, vadinęs tokiuose filmuose kaip „Nimfomanė“, „Gerasis Vilas Huntingas“, ir britų aktorė Emily Watson, nominuota dviems Oskarams geriausios aktorės kategorijoje filmuose „Prieš bangas“ bei „Hilari ir Džeki“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jaredas Harrisas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jaredas Harrisas

Tačiau šis žvaigždynas gali supykdyti bent dalį Vilniaus gyventojų, įsikūrusių Fabijoniškėse ir Justiniškėse. Kaip tik šiuose rajonuose ketinama filmuoti serialo scenas, o ir eismo organizavimo pakeitimų čia daugiausia.

S.Stanevičiaus ir Fabijoniškių gatvių gyventojams teks susitaikyti su tuo, kad dalyje jų gatvių bus draudžiamas eismas, neleidžiama statyti automobilių gatvėse ir daugiabučių kiemuose.

Visus ribojimus galite rasti čia: Vilniuje filmuojant „Černobylį“ kardinaliai keisis eismas: tūkstančiams gyventojų prireiks geležinės kantrybės.

Tačiau Vilniaus kino biuro vadovė Jūratė Pazikaitė tvirtina, kad viskas nebus taip baisu, kaip gali pasirodyti užmetus akį į šį sąrašą.

„Žmonės tikrai galės ir į darbą eiti, ir iš darbo sugrįžti, vaikai galės eiti į mokyklą, tikrai nebus taip, kad visur viskas bus uždaryta ir niekas niekur nepajudės. Mes prašysim tik tai filmavimo metu, kad neįlįstų į kadrą“, – teigė J.Pazikaitė.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius virto filmavimo aikštele
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius virto filmavimo aikštele

Ji tvirtina, kad pateikta Vilniaus savivaldybės informacija yra bendro pobūdžio, o su gyventojais dar kalbamasi asmeniškai, aiškinama kiekvienam konkretaus namo gyventojui, kas jo laukia ir kokiomis dienomis. Su Fabijoniškių (šį rajoną labiausiai ir palies ribojimai) seniūnijos ir bendruomenės atstovais kalbamasi jau nuo balandžio pradžios.

J.Pazikaitė teigė, kad ji ir pati galinti atsakyti į gyventojų klausimus, jos kontaktai yra Vilniaus kino biuro interneto svetainėje, taip pat informacijos turi kūrybinės grupės atstovai. Jiems galima skambinti šiais mobiliųjų telefonų numeriais: Jonas – 861599670; Linas – 867243278; Aivaras – 867454497; Julius 865379192, arba el.paštu info@balticlocations.lt.

Vykstant filmavimams, jiems ruošiantis budės ir Ekskomisaro biuro darbuotojai, kurie taip pat teiks informaciją, nuo antradienio bus pastatytos ir informacinės lentos.

„Filmavimo komanda yra tik viena, nebus taip, kad visi kiemai vienu metu bus uždaryti. Tikrai nebus taip, kad oru reikės skristi žmonėms, tikrai ne, – tikino J.Pazikaitė. – Kadangi filmavimai vyks kiemuose, prašome gyventojų nestatyti automobilių tam tikromis dienomis. Nuo ketvirtadienio bus paruoštos laikinos automobilių stovėjimo aikštelės, iš viso apie 6 tūkst. kv. m. 3 tūkst. kv. m bus Aklųjų ir silpnaregių mokymo centro stadione, 2 tūkst. kv. m – „Ateities“ mokyklos stadiono viršutinėje dalyje ir 1 tūkst. kv. m prie S.Stanevčiaus g. 53. Filmuotojai įsirengė tokias specialias dangas, kad nepažeistų vejos stadione.“

Didelių pokyčių bijoti nereikėtų ir tiems, kurie važinėja viešuoju transportu. Esą autobusai važinės, stabdomi bus tik trumpam, o maršrutai nukreipiami kitomis trasomis tik sekmadienį, gegužės 13-ąją.

Šis serialas, anot J.Pazikaitės, itin svarbus Vilniaus miestui žinomumo prasme, nes darbas bus didesnis net ir už Vilniuje taip pat filmuotą „Karą ir taiką“.

„Projektas labai didelis, tai tikrai metų projektas, bus didesnis nei „Karas ir taika“. Ir aktoriai tokie suvažiuoja, miestui tas yra labai svarbu. Bet su filmuotojais mes nuo pat pradžių kalbėjome, kad turime padaryti, jog gyventojams būtų kuo mažiau nepatogumų. Tam ir aikštelės įrengtos, ir aplinka tvarkoma: apgenės medžius, rajone sodinamos daugiametės rožės, kurios liks. Suoliukai tvarkomi, jie bus perdažomi, prie Fabijoniškių alėjos žaidimų aikštelės bus perdažytos, atnaujintos. Stengiamės, kaip įmanoma, pagražinti tą rajoną ir kontaktuoti su gyventojais“, – kalbėjo J.Pazikaitė.

Atsiprašoma gyventojų ir miesto svečių už galimus sukeltus nepatogumus ir prašoma būti atidiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento