Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaulių vairuotojus nustebino trikojo vieta: policija paaiškino, kodėl taip daroma

Ketvirtadienį nemažai aistrų socialiniame tinkle sukėlė šiauliečio Andriaus patalpinta nuotrauka, kurioje užfiksuotas trikojis, pastatytas ne visai jam įprastoje vietoje. Trikojis viską fiksuoja stovėdamas policijos pareigūnų automobilyje. Paaiškinimą pateikė ir policijos atstovė.
Trikojis Šiauliuose
Trikojis Šiauliuose / 15min koliažas/Skaitytojo ir 15min nuotr.

„Dabar va taip statomi trikojai, tereikia tik duris atidaryti“, – rašė vairuotojas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Kur stovi trikojis“ Nr.1: kuo detektorius skiriasi nuo antiradaro, kas gresia už smurtą prieš matuoklius?

Užfiksuotoje nuotraukoje matomas automobilis, kurio galinės durys yra atidarytos ir čia pat stovi trikojis kuris seka greitį viršijančius vairuotojus. Feisbuko grupėje, kurioje pasidalinta šia nuotrauka, kilo suirutė.

Viena vairuotoja tvirtina, kad panašią situaciją matė ir važiuodama pro Telšius, kuomet mobilus greičio matuoklis nebuvo iškeltas iš pareigūnų automobilio.

Vieni peikia tokį pareigūnų elgesį, mat šie neva slepia trikojus, ir taip juos pastebėti tampa dar sunkiau. Kiti mano, jog toks elgesys tiesiog daro gėda.

„O pagarbos savo žmonėms... Grynas pasipinigavimas.“, – teigė vienas vairuotojas.

Jokio skirtumo, kur stovi matuoklis

Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė 15min tikina, kad nėra jokio skirtumo, kur stovi mobilus greičio matuoklis.

„Koks skirtumas, ar trikojis ant žemės, ar automobilyje. Juk yra ne vienas automobilis, kuriame yra įrengtas greičio matuoklis.

Tiesiog pareigūnams nereikia matuoklio iškelti, jo išpakuoti, pastatyti ant važiuojamosios dalies ir po poros valandų jį vėl surinkti, įkelti į automobilį, nuvežti į kitą gatvę ir vėl išpakuoti, pastatyti ir taip toliau. Tiesiog geresnis mobilumas“, – viską paaiškino G.Smagriūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi