Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sinoptikų žadėta pūga apsunkino eismo sąlygas: gelbsti dieną išbarstyta druska

Sinoptikų ir kelininkų prognozės pildosi – į pavakarę Vilniuje iš dangaus pabiro snaigės.
Sniego valytuvas
Sniego valytuvas / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Tokiu atveju daugybė vairuotojų ima vairuoti taip, tarsi sniego nebūtų buvę nei pernai, nei užpernai – eismas sulėtėja, formuojasi spūstys. O, jei kuris pamiršta laikytis saugaus atstumo, spūstis dar labiau padidina avarijos. Ketvirtadienio vakarą jos stabdo eismą sostinės Sausio 13-osios, Šeimyniškių gatvėse.

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje sudėtingiausia eismo padėtis Žvėryno apylinkėse. Žemėlapiuos „raudonuoja“ Gynėjų, Goštauto, Narbuto, Goštauto, Lvivo, Žalgirio, Kalvarijų gatvės, Konstitucijos prospektas.

Tačiau iš esmės eismo sąlygos nėra blogos, sniegą tirpdo druska. Kaip 15min sakė įmonės „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius, spūsčių metu barstytuvai į gatves nevažiuos, lauks, kol nusistovės srautai. Juo labiau, kad plušo gatvėse visą dieną, barstydami prevenciškai.

Pasak E.Steponavičiaus, kol kas sunku pasakyti, kiek tęsis krituliai. Specialistai visad stebi kelis meteorologų šaltinius, nes informacija šiek tiek skiriasi. Kai kurių sinoptikų prognozės rodo, kad ketvirtadienį Vilniuje prasidėjęs snygis su pertraukomis tęsis iki sekmadienio pietų. Kiti praneša apie galimą plikledį.

„Grinda“ ketvirtadienio rytą skelbė, kokių imasi veiksmų:

  • Ruošiamės intensyviam savaitgaliui. Jau dabar sunkvežimių bunkerius užpildome druska, bakus – druskos tirpalu. Mažesnio intensyvumo gatvėse dirbantys barstytuvai pasiruošia smėlio atsargas.
  • Startuojame su prevenciniu barstymu: kai sninga ant jau pabarstytos gatvės, sniegas pradeda tirpti vos pasiekęs jos paviršių. Priklausomai nuo snygio intensyvumo, barstymus reguliariai kartosime. Jei sniego bus daug – valysime verstuvais.
  • Išskirstome sunkvežimius į atraminius punktus. Pagrindinės bazės, žinoma, lieka Vilkpėdėje, Viršuliškėse ir Naujojoje Vilniuje, tačiau taip pat turime galimybę budėjimui naudotis savo pastatais Žaliųjų ežerų gatvėje bei Vaidotuose.
  • Prioritetizuojame gatves. Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje yra apie 2000 gatvių, tik dalį jų – 1707 – prižiūri savivaldybė, už kitų priežiūrą atsakinga Lietuvos automobilių kelių direkcija, gyventojų ir sodininkų bendrijos, nekilnojamojo turto plėtotojai, kiti juridiniai ar fiziniai asmenys. Sningant pirmiausia valomos ir barstomos 580 gatvių, kuriomis vyksta viešojo transporto eismas, tik vėliau valomos 1127 aptarnaujančios ir pagalbinės miesto gatvės.

Kiekvienos gatvės priežiūros lygį galima matyti interaktyviame žemėlapyje https://bit.ly/Gatviu_prieziuros_lygiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas