Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tiesa ar melas: „Regitra“ įvedė naujovių ir neleidžia pasilikti automobilio numerių

15min rubrika GAZAS kone kasdien sulaukia skaitytojų atsiliepimų apie situaciją įmonėje „Regitra“. Be jokios abejonės, didžioji dalis skundžiasi iki 3 savaičių ir daugiau nutįsusiomis išankstinio užsirašymo apsilankymui „Regitroje“ eilėmis. Fiziškai apsilankyti poskyriuose dažniausiai reikia tiems savininkams (prekeiviams), kurie automobilį įvežė iš užsienio.
Vardiniai numeriai
Vardiniai numeriai / Regitros nuotr.

„Regitros“ vadovas D.Prevelis praėjusią savaitę paaiškino, kokių priemonių imasi, kad įmonė galėtų trumpinti eiles.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Regitra“ paaiškino, kaip bandys taisyti padėtį

Tačiau skaitytojų laiškuose pasirodė naujų istorijų ir versijų, su kokiomis situacijomis jie susiduria įmonėje „Regitra“. Šios versijos pradėjo plisti ir tinkle „Facebook“. Štai pavyzdys:

Skundas FB grupėje
Skundas FB grupėje

Ar „Regitra“, parduodant automobilį, nebeleidžia pasilikti automobilio numerių? Ar tokia tvarka įsigaliojo nuo gegužės 1 d.? Ar anksčiau į skyrių buvo galima atvykti tik su vairuotojo pažymėjimu, o dabar tinka tik ID kortelė? Su tokiais klausimais kreipėmės į „Regitros“ atstovę Emiliją Bardauskienę. Paaiškėjo, kad skaitytojų skunduose – tik dalis tiesos.

„Jūsų minimais klausimais tvarka nėra pasikeitusi. Kaip ir anksčiau, taip ir dabar, klientui pageidaujant, jis gali pasilikti parduodamos transporto priemonės numerio ženklus.

Patogiausias būdas tai padaryti yra dar prieš parduodant automobilį. Kitaip tariant, pirmiausia patariame kreiptis į padalinį ir parduodamai transporto priemonei priskirti kitus numerio ženklus, o senuosius, t.y. tuos, kuriuos norima pasilikti sau, palikti saugoti „Regitros“ padalinyje arba iš karto priskirti kitam turimam automobiliui.

Jei vis dėlto automobilis jau parduotas, tačiau buvęs savininkas nusiėmė ir pasiliko jo numerio ženklus, t.y. jų neperdavė kartu su transporto priemone, tuomet jis juos taip pat galės palikti saugoti „Regitros“ padalinyje arba priskirti kitam automobiliui.

Šiuo atveju tai galima padaryti tik tada, kai naujasis savininkas įsigytą transporto priemonę įregistruos savo vardu ir gaus naujus numerio ženklus. Arba tuomet, kai po nuosavybės pasikeitimo per 10 dienų nesikreipus naujajam savininkui dėl jos registracijos ji bus automatiškai išregistruota. Tokiu būdu numerio ženklai „atsilaisvins“ ir galės būti naudojami toliau. Beje, svarbu žinoti, kad be numerio ženklų naujasis savininkas su transporto priemone negali dalyvauti viešajame eisme.

Kalbant apie asmens dokumentus, prieš išduodant vairuotojo pažymėjimą ar registruojant automobilį, „Regitros“ darbuotojai privalo nustatyti konkretaus žmogaus tapatybę. Asmens tapatybės kortelė arba pasas yra pagrindiniai dokumentai Lietuvoje, kuriais remiantis gali būti identifikuojamas asmuo. Reikėtų pastebėti, jog Lietuvoje išduotas vairuotojo pažymėjimas taip pat gali būti pripažįstamas, kaip asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas, tačiau tik tais atvejais, kai toks pagrindas nurodytas teisės aktuose.

Štai, pavyzdžiui, keičiant vairuotojo pažymėjimą būtina pateikti pasą arba asmens tapatybės kortelę, kadangi dažnu atveju užsisakant naują pažymėjimą senasis jau būna negaliojantis. Taigi yra nustatyta bendra praktika visiems vairuotojams.

Na, o teikiant transporto priemonių registracijos paslaugas, gali būti pripažįstamas ir Lietuvoje išduotas vairuotojo pažymėjimas, kuris turi būti galiojantis“, – paaiškino Emilija Bardauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas