Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skaitytojas pateikė originalų pasiūlymą, kaip nubausti „kelių gaidelius“

Skaitytojas, prisistatęs vardu Saimonas, teigia, kad KET pažeidėjus, kurie automobilį palieka neįgaliems vairuotojams pritaikytose vietose, bausti reiktų taip, kad pažeidėjas jaustų gėdą prieš kitus vairuotojus.
Kelių gaidelių auklėjimas naujais kelio ženklais
Kelių gaidelių auklėjimas naujais kelio ženklais

Skaitytojas rašo:

Kelių chuliganai (dar žinomi kaip kelių gaideliai) yra daugybę problemų šalies keliuose sukeliantys individai. Jie ne tik pavojingai vairuoja keliuose, tačiau taisykles sugeba pažeisti netgi stovėdami prie įvairių parduotuvių aikštelių.

Tokiose aikštelėse būna specialiai pažymėtos vietos neįgaliesiems, tačiau tikrai sveiki piliečiai palieka čia savo transporto priemones taip pažeisdami ne tik Kelių eismo taisykles, bet ir pažeisdami kitas nerašytas taisykles už kurias nėra baudžiama finansiškai, tačiau būtina, kad būtų baudžiama visuomenės panieka, nepagarba ir netolerancija tokiems piliečiams.

Nors ar tokie individai verti pagarbos ir ar susimąsto, kas tai per daiktas? Dažniausiai tai arba nematymas toliau nei penki metrai aplink save, arba tiesiog visiškas taisyklių ir normų ignoravimas.

Deja, bet visų kelių gaidelių neįmanoma nubausti – jų tiesiog per daug. Niekada neužtektų tiek policijos ir tai ne policijos funkcija – pagarbos kitiems turi būti mokoma šeimoje ir mokykloje.

Tai tiesiog žemos kultūros pasekmė, tačiau gal būt atitinkamas kelių ženklinimas galėtų papildomai sudrausminti pažeidėjus? Jeigu kiekvienoje aikštelėje, kurioje yra neįgaliesiems skirtos vietos dar būtų papildomai pažymėtos, kad jos skirtos ir sveikiems žmonėms, bet būtent kelių gaideliams, gal tokie asmenys kažkiek susivoktų?

Gal pradėtų galvoti daugiau ir apie kitus, o ne tik apie save? Toks ženklinimas tiesiog reikštų, kad ši stovėjimo vieta skirta neįgaliesiems, o jeigu tu nesi neįgalusis ir čia pastatei savo automobilį, tai, matyt, esi sveikas kelių gaidelis ir tai pripažįsti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas