Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Škotijoje startuoja autonominiai autobusai: per savaitę perveš apie 10 tūkst. keleivių

Įmonė „Alexander Dennis Limited“ paskelbė, kad jau gegužės 15 d. Rytų Škotijoje startuoja CAVForth autonominių autobusų paslauga.
Enviro200AV autobusai, CAVForth autonominių autobusų paslauga
Enviro200AV autobusai, CAVForth autonominių autobusų paslauga / NFI nuotr.

Penki „Alexander Dennis“ (korporacijos NFI dukterinė kompanija) autobusai „Enviro200AV“ autobusai keleivius vežios autonomiškai – be vairuotojo, rašo Globe news wire.

„Stagecoach“, didžiausias Jungtinės Karalystės miestų ir tolimojo susisiekimo autobusų operatorius, sėkmingai užbaigė išsamią tokių autobusų bandymų programą ir užregistravo autobusų paslaugą CAVForth.

Tai – vienas sudėtingiausių tokio pobūdžio projektų visame pasaulyje ir pirmoji registruota paslauga JK, kai keleivių pervežimui naudojami dideli autonominiai autobusai.

Penki „Alexander Dennis Enviro200AV“ autobusai įveiks 14 mylių (22 km) maršrutą, išvystydami iki 50 mylių (80 km/val.) greitį. Naudodami jutiklius jie važiuos ir per garsųjį „Forth Road“ tiltą netoli Edinburgo.

Autobusai važinės pagal reguliarų tvarkaraštį, per savaitę jie atliks maždaug 10 000 reisų. Šiame tinkle kiekviename autobuse vis tik dirbs tik du žmonės, prižiūrintys sistemą ir padedantys keleiviams išsręsti rūpimus klausimus – „budintis vairuotojas“ ir „konduktorius“.

VIDEO: UK government backing helps launch world first self-driving bus | CAVForth2

Kompanija NFI yra teršalų mažinimo ir nulinės emisijos mobilumo lyderė, kurios transporto priemonės eksploatuojamos 13 šalių ir kasdien veža milijonus žmonių. NFI siūlo plačiausią transporto priemonių asortimentą, įskaitant švarų dyzeliną, suslėgtas gamtines dujas, dyzelinius elektrinius hibridus ir nulinės emisijos akumuliatorių bei kuro elementų elektrinius autobusus ir tarpmiestinius autobusus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas