Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spūsčių pikas: iki Kalėdų laiką švaistysime sėdėdami automobiliuose

Vilnius, ko gero, yra geriausias pavyzdys, kad istorija vystosi spiralės principu. Kitaip tariant, ji kasmet kartojasi. Ir nors vilniečiai žino, kad Kalėdų savaitę važinėti automobiliu yra kančia, situacija nesikeičia. Įdomu tai, kad spūstys stebuklingai baigiasi iškart po gruodžio 25 d.
Eismas Vilniuje
Eismas Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Net ir savaitgalį, dienos metu, Vilnių buvo sukausčiusios spūstys. Tarkime, į T.Narbuto g. kalną sekmadienio popietę nusidriekė ilga eilė automobilių. O didžiųjų prekybos centrų stovėjimo aikštelės (visi aukštai) buvo sausakimšos.

Tad nieko nuostabaus, kad pirmadienio rytą „Google Maps“ vėl raudonavo kaip voratinklis – eismas Vilniuje stoja. Gatvių sąrašą galima vardinti atmintinai: Vakarinis aplinkkelis, Oslo, T.Narbuto, Geležinio Vilko, Kareivių, kai kurios Antakalnio, Ateities, Pilaitės pr. atkarpos.

Google maps nuotr./Eismas Vilniuje pirmadienio rytą
Google maps nuotr./Eismas Vilniuje pirmadienio rytą

Jei rytais žmonės skuba į darbus, tai dienos metu puola į parduotuves. Spūsčių susidarymą lemia ir meteorologinės priežastys - sugrįžusi žiema pabėrė snaigių. Tad, jei eismas Vilniuje sulėtėja net vasarą, vos palijus, žiemos dvelksmas daro eismui dar didesnę įtaką.

Vienintelis patarimas, kuriuo nuolat dalijasi Vilniaus savivaldybės eismo specialistai – stengtis naudotis viešuoju transportu ir iš anksto planuoti maršrutus. Nes, anot „Google Maps“, kelionė Vilniuje gali trukti vidutiniškai 15-18 min. ilgiau.

Išvengti spūsčių ar jas apvažiuoti, susiplanuoti maršrutą viešuoju transportu padeda ir išmanios programėlės: „Waze“, „Trafi“.

Spūstis sumažintų ir teisingai išugdyti vairuotojų įgūdžiai. Tarkime, laiku pajudėti iš vietos užsidegus žaliam šviesoforo signalui. Tačiau, kaip pastabi vairavimo pedagogai, dalis vairuotojų pradelsia geriausią akimirką pajudėti iš vietos, nes prie vairo užsiima pašaliniais dalykais Tarkime, naršo telefone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas