Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sudėtingiausiame „Ladies Go“ ralyje – pažintis su lenktynininko E.Navikausko „Ferrari“ ir motociklininkių debiutas

Praėjusį savaitgalį įvyko „Ladies Go Saulės miestas“ orientacinis-pramoginis ralis.
„Ladies Go Saulės miestas“ orientacinis-pramoginis ralis
„Ladies Go Saulės miestas“ orientacinis-pramoginis ralis / Justino Gedmino ir Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Moteris Ralis

Šios varžybos tiek dalyvių, tiek organizatorių buvo įvertintos kaip vienos sudėtingiausių per visą ralio istoriją: trasą sudarė per 400 km, trukmė – daugiau nei 15 val., integruotos 9 privalomos rungtys, susijusios su vairavimu, keliasdešimt skirtingų užduočių „Roadgames“ programėlėje, kurios pareikalavo ne tik intelektinių žinių, bet ir fizinės ištvermės.

Bene sunkiausia buvo ralio naujokėms motociklininkėms, kurios važiavo pagal koordinates, bet visas užduotis ir rungtis privalėjo atlikti kaip ir automobilių vairuotojos. Didžiausias iššūkis joms buvo žvyro danga, kurios pasitaikė itin nemažai, kur kas daugiau nei kitoms. Lenktyniauti nepadėjo ir itin vėjuotas oras.

Moto klubo „Vėjų laumės“ prezidentė Liudmila Krivel pasidalino pirmąja patirtimi ralyje: „Džiaugiuosi, kad pirmą kartą tokių ralių istorijoje galėjo važiuoti ir motociklininkės moterys. Buvo iš tikrųjų įspūdinga, daug adrenalino ir sudėtingų iššūkių, kuriuos mes įveikėme. Vienas jų – žvyras, jo gavome daug daugiau nei automobilių ekipažai, o mes tokia danga galime važiuoti ne greičiau kaip 30 km/h, be to, kai kurioms užduotims atlikti turėjome daug mažiau laiko, nes automobilių vairuotojos tai galėjo daryti važiuodamos. Man pačiai nemažai streso sukėlė Radviliškio rajono savivaldybės slalomo rungtis, kurioje važiavau pirma ir užstrigus sankabai negalėjau perjungti bėgio, dėl to posūkyje ant žiedo kritau, bet viskas baigėsi gerai, be traumų, o tai svarbiausia“, – juokėsi viena iš motociklininkių komandos dalyvių Liudmila-Lapė.

VIDEO: Moterų pramoginiai raliai – ant bangos: kuo ypatingas „Ladies GO“ renginys ir ką jame veikia vyrai?

Šeštadienį ryte dalyviai startavo Šiauliuose, prekybos ir pramogų centre „Saulės miestas“, keliavo per Kėdainių rajoną ir pirmą dieną užbaigė Kaune, kur „Mamma Kitchen Stories“ restorane, įsikūrusiame Vienybės aikštėje, vyko nominacijų ir rungčių apdovanojimai, o antrą dieną startavo „Aqua Spot“ aikštelėje prie Kauno marių, važiavo per Radviliškio rajoną ir finišavo taip pat „Saulės mieste“.

Pirmosios užduotys prasidėjo dar prieš startą. Viena iš jų – pasidaryti fotografiją iš lovos į ralį „Lono“ parduotuvėje arba vaizdo reklamą naujai į Lietuvai atkeliavusiai platformai „Woopdrive“ prie ryškiai violetinio „Mini Cooper“ automobilio.

Rungčių pradžia buvo „Kart3“ kartodrome Šiaulių rajone, ganėtinai vingiuotoje lauko trasoje. Reikėjo važiuoti kartais, buvo vertinamas greičiausias ratas, tuomet dalyvių laukė tikslaus važiavimo rungtis žvyro danga netoli Kunigiškių (Radviliškio r.), po jos visi keliavo į Kėdainių rajono savivaldybės slalomą, kuris vyko ten esančiame aerodrome. Nors trasa nebuvo labai sudėtinga, tačiau šio iššūkio neįveikė apie 10 ekipažų. Paskui „Ladies Go“ bendruomenės narės turėjo galimybę geriau pažinti Kėdainių senamiestį, kur buvo paslėpta nemažai užduočių.

Kaune dalyvių laukė pirmą kartą integruota „Skidcar“ rungtis, reikėjo persėsti į automobilį, kuris gale turi paprastus ratukus – tai yra labai gera treniruotė, norint išmokti valdyti automobilį važiuojant slidžia danga. Šiuo automobiliu trasoje reikėjo triskart per tam tikrą laiką apsukti auštuonetą. Visoms pavyko užduotį įveikti, tik kai kurios dalyvės tai padarė vos daugiau nei per minutę. Vilko kartodrome dalyvės turėjo galimybę vienos trasoje važiuoti kartais 5 ratus, greičiausias buvo įskaitinis.

Didžiulio dėmesio sulaukė „Ladies Go REDGO“ garaže Kauno Vienybės aikštėje pastatytas lenktynininko Eimanto Navikausko „Ferrari 488 Challenge EVO“ automobilis, kur dalyvės turėjo galimybę ne tik įsiamžinti su įspūdingu bolidu, bet ir atsakyti į klausimus, susijusius su žiedinėmis lenktynėmis. Dauguma atsakė teisingai ir paaiškėjo, kad visai neblogai pažįsta šią autosporto šaką.

Pirmąją dieną restorano „Mamma Kitchen Stories“ terasoje dalyvės buvo apdovanotos už beveik 10 nominacijų ir rungčių. Tradiciškai buvo paskelbtas stilingiausias ekipažas, kuris savo įvaizdžiu labiausiai išsiskyrė iš visų. Juo tapo Šeduvos komanda ŠKAC, kurios dalyvės įsikūnijo į pimpačkiukų superherojes, jos buvo apdovanotos „Ocdeco“ ir „Ladies GO“ kolekcijos prizais bei įspūdingu gėrimų bokštu. Daugiausia apdovanojimų buvo išdalinta Kėdainių rajono savivaldybės slalome, čia dalyvės kovojo dėl Kėdainių mero taurių. Geriausiai šioje rungtyje pasisekė kaunietėms „Ladies in Red“, antroji vieta atiteko „Turbo sraigėms“, o trečioji – „CarMa“ komandai.

Antroji diena prasidėjo Kauno „Aqua Spot“, kur dalyvės iki starto pozavo prie „Formulės 2“ vandens bolido, paskui keliavo į Šlapaberžės tikslaus važiavimo rungtį, užsuko į Šeduvos retromobilių muziejų ir šalia esantį parką, kur reikėjo prisiminti smagiausią ralio istoriją ir ją nufilmuoti.
Daugiausia žiūrovų „Ladies Go“ ralio dalyvės sulaukė Radviliškyje, kur vyko slalomas mero taurei laimėti. Šioje rungtyje geriausiai sekėsi „Spidy divoms“ iš Panevėžio, antroji vieta atiteko „Sėlinančioms vapsvoms“, o trečioji – „Turbo sraigėms“.

Grįžusios į Šiaulius dalyvės turėjo nemažai „Roadgames“ užduočių, taip pat skubėjo į „Simspot“ simuliatorius, po jų – į Šiaulių regbio ir žolės riedulio stadioną, kur regbio atstovai buvo paruošę smagią užduotį.

Po finišo „Saulės miesto“ terasoje vyko apdovanojimų ceremonija, čia buvo paskelbti ne tik nominacijų ir rungčių , bet ir visų įskaitų nugalėtojai.

„Regitra“ skyrė net dvi nominacijas ir jas apdovanojo. Pastebėti liko ir saugiausi ekipažai, tie, kurie per abi dienas neviršijo greičio – tokių buvo 8, kita nominacija – už kūrybiškiausią vaizdo reklamą, kur dalyvės turėjo informuoti visuomenę apie tai, kad vairuotojo pažymėjimą šiuo metu galima užsisakyti ir internetu, „viens du ir ramu“.

Svečių įskaitoje pirmoji vieta atiteko „Saulės miesto šustroms morkoms“, antroji – motociklininkėms „Raistas“ iš Vilniaus, o trečioji – „Vėjų laumėms“ iš Vilniaus.

Šeimų įskaitoje prizines vietas išsidalino vilniečiai ralio senbuviai: „Born for rally“ užėmė pirmą vietą, antrieji liko „Kardeliai racing“, o trečioji vieta atiteko „Pašėlusioms močiutėms“ iš Kauno, kurios šį kartą važiavo su savo anūkėmis.

Pradedančiųjų „Ladies Go“ Green įskaitoje geriausiai sekėsi kėdainiškėms „Flower Power“ ir „Double Trouble“, kurios užėmė antrąją vietą, o trečios liko „Ocdeco apranga“ ekipažas iš Vilniaus.

Labiausiai šiame ralyje sekėsi profesionalėms, kurios prizines vietas iškovojo ne tik savo, bet ir absoliučioje įskaitoje. Trečiąją vietą ralyje užėmė „Turbo sraigės“, antroji atiteko praėjusio ralio nugalėtojoms „Sėlinančioms vapsvoms“, o geriausią rezultatą parodė ir trečią kartą per penkerius metus ralį laimėjo „Ladies Power“ komanda: Rita Sabaitė, Jurgita Raulušaitienė, Lina Juonytė, Vita Ruzgienė, Simona Ludavičiūtė. Joms atiteko ir pagrindins ralio prizas – 500 Eur „Saulės miesto“ kuponas, kurį įteikė šio prekybos ir pramogų centro rinkodaros vadovė Irmantė Sviensienė.

Nugalėtojų komandos vairuotoja Rita Sabaitė dalinasi savo įspūdžiais: „Ladies Go“ raliuose dalyvaujame nuo pat pradžių ir džiaugiamės, kad absoliučioje įskaitoje pirmas vietas laimėjome jau tris kartus. Antras ir trečias vietas sunkiau suskaičiuoti, bet beveik visada lipame ant „Ladies Go“ apdovanojimų podiumo.

Stengiamės nepraleisti nė vieno ralio, nes jie visada įdomūs, pilni staigmenų, padovanoja daug įspūdžių, azarto ir sportinio adrenalino. Šis ralis nebuvo lengvas, nes abi dienas buvo daug fizinės veiklos, reikėjo susikaupti, strateguoti, bet viskas atsipirko su kaupu. „Ladies Go“ organizatoriams norime padėkoti už puikiai organizuojamus ralius, už sąžiningą teisėjų darbą, už visada kuriamą puikią nuotaiką, ir už daugybę prizų.“

„Ladies Go“ per metus organizuoja 3 etapus, šis ralis yra 2-asis, o paskutinysis numatomas spalio 26 d. Kauno regione, kur susirinks baisiausiais kostiumais persirengę vampyrai ir raganos, nusiteikę švęsti Heloviną. Įspūdingas vakarėlis numatomas „Mamma Kitchen stories“ Kaune. Registracija jau vyksta www.ladiesgo.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas