Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svajonių šalis, kurioje degalai pigūs, o viešasis transportas – nemokamas visiems

Liuksemburgo valdžia, nusprendusi pagaliau įveikti spūstis keliuose, pasiryžo ir paskelbė, kad visas šalies viešasis transportas bus nemokamas. Tiek turistams, tiek vietos gyventojams.
Šengeno miestelis Liuksemburge
Šengeno miestelis Liuksemburge / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taigi nuo vasario 29 d. Liuksemburgas tapo pirmąja pasaulio šalimi, kurioje kelionės autobusais, traukiniais ir tramvajais nieko nekainuoja. Ta proga, vasario 29 d. šalies stotyse vyko koncertai, rašo trucker.

Projekto kritikai suskubo pareikšti, kad visai nemokamų dalykų nebūna – visas išlaidas (41 mln. eurų per metus) teks padengti iš tų pačių mokesčių mokėtojų kišenės.

Beje, iki šiol Liuksemburgas irgi išsiskyrė iš aplinkinių valstybių, nes nemokamai viešuoju transportu galėjo naudotis vaikai ir studentai.

Nemokami autobusai ir tramvajai taip pat kursuoja Talino ir Diunkerko gatvėmis. Tiesa, nemokami jie tik vietos gyventojams.

Beje, Liuksemburgas – ES institucijų darbuotojų ir bankų tarnautojų valstybė – nuo senų laikų garsėja ir pigiais degalais (dėl mokesčių lengvatų). Todėl į Liuksemburgo degalines pripildyti bakų važiuoja kaimyninių šalių – Vokietijos ir Prancūzijos – gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas