Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turintiems elektromobilį siūlo jį įdarbinti

Visi elektromobilių savininkai Lietuvoje nuo šiol gali išnuomoti savo automobilius visą ar dalį laiko ir už tai kas mėnesį gauti pajamas.
Kaune pradėjo veikti „Spark“ elektromobilių dalijimosi paslauga
„Spark“ elektromobilių dalijimosi paslauga / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tokią galimybę savo platformoje sukūrė elektromobilių dalijimosi paslaugą teikianti bendrovė.

„Analizuodami rinką matome, kad nuosavų automobilių naudojimas – labai netolygus. Tik dalis jų yra reikalingi kasdien, dažnas automobilis kieme stovi iki 95 proc. laiko. Tad, elektromobilių savininkus pakviesdami tapti partneriais, ne tik sukuriame galimybę jiems užsidirbti įdarbinant nenaudojamus automobilius, bet ir skatiname aplinkai draugiškas, tylias keliones mieste“, – teigia „Spark“ įkūrėjas Nerijus Dagilis.

Bendrovė įsipareigoja už platformoje užregistruotą elektromobilį jo savininkui mokėti nuo 300 iki 600 Eur pajamų per mėnesį. Konkreti suma priklausys nuo automobilio modelio ir dienų, kai jį galima išsinuomoti, skaičiaus.

„Tokia investicija į elektromobilį galėtų būti lyginama su buto įsigijimu nuomai. Tačiau kai kuriais aspektais investavimas į elektromobilį gerokai lenkia investiciją į nekilnojamąjį turtą.

Skaičiuojame, kad metinė tokios investicijos grąža gali siekti iki 50 proc., tuo tarpu vidutinė metinė NT investicinė grąža Vilniuje – apie 5 proc. Atsiperkamumas – dveji ar treji metai, tuo tarpu NT – dešimtmečiai. Galiausiai, naujo ar naudoto elektromobilio įsigijimui reikia dešimtis kartų mažesnės pradinės investicijos“, – sako „Spark“ įkūrėjas.

Naująją paslaugą bendrovė siūlo ir siekdama išplėsti savo šiuo metu turimą 700 elektromobilių parką.

„Šalies gyventojams vis geriau susipažįstant su elektra varomų automobilių privalumais, tokiais, kaip visiškai tylios kelionės, bei augant visuomenės dėmesiui aplinkos apsaugai, paklausa elektromobiliams nuolat didėja.

Siekiame užtikrinti, kad ir ateityje galėsime patogiai patenkinti visų klientų poreikius“, – sako verslininkas.

Partneriams skirtame pristatyme teigiama, kad elektromobilių įkrovimu rūpinsis bendrovė. Platformoje užregistruotus automobilius įvertins „Spark“ ekspertai, užtikrindami, kad jie atitiktų bendrovės elektromobilių parkui keliamus kokybės reikalavimus, o patvirtintuose partnerių automobiliuose bus įrengta speciali automobilio saugumą ir funkcionalumą užtikrinsianti telemetrijos įranga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai