Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rugsėjį degalų kainos pakilo: kur jų galima įsipilti pigiausiai?

Racionalaus pirkimo ir kainų palyginimo portalas Pricer.lt rugsėjo 22-23 dienomis atliko kasmėnesinį degalų kainų tyrimą Vilniaus ir Kauno degalinėse. Rugsėjo mėnesį, palyginus su rugpjūčiu, degalų kainos didėjo, jos pakilo tiek Vilniaus, tiek Kauno degalinėse.
„Jozita“ Jonavos gatvėje
„Jozita“ Jonavos gatvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pricer.lt rugpjūčio mėnesio pigiausių degalų reitinge lyderiu išliko Kauno degalinė „Jozita“, kurioje tiek benzino, tiek dyzelino, tiek suskystintų automobilinių dujų kainos užfiksuotos mažiausios Vilniuje ir Kaune.

Degalai daugiausiai kainavo degalinėse „Orlen Lietuva“ ir „Circle K“.

Degalų kainų pokytis
Degalų kainų pokytis

Degalų didmeninė kaina pakilo

Didmeninė benzino bei dyzelinio kuro kaina per pastarąjį mėnesį Lietuvoje taip pat keitėsi. Didmeninė benzino kaina kilo neženkliai. Ji vienkartiniams sandoriams už 1 litrą bendrovėje „Orlen Lietuva“ (2017.08.14 – 09.25) pabrango nuo 1,003 iki 1,004 euro.

Didmeninė dyzelino kaina vienkartiniams sandoriams pabrango 4,2 proc., nuo 0,879 iki 0,916 euro už 1 litrą. Pastarasis dyzelino didmeninės kainos padidėjimas iš karto atsispindėjo kainose degalinėse ir nugulė ant vartotojų pečių, kur per mėnesį dyzelinas degalinėse pabrango nuo 1 iki 4 proc.

Degalų kainos Lietuvoje ir pasaulyje

Per mėnesį dyzelinas degalinėse pabrango nuo 1 iki 4 proc.

Remiantis „Global Petrol Prices“ duomenimis, Lietuvoje vidutinė benzino kaina rugsėjo 25 dieną buvo 1,10 euro, pasaulyje 0,92, o dyzelinio kuro – 0,99 eurai, pasaulyje – 81 euro centas.

Pricer.lt degalų kainų tyrimo metu mažiausia benzino kaina užfiksuota degalinėje „Jozita“, kur litras A95 oktaninio skaičiaus benzino be multifunkcinių priedų kainavo 1,06 euro, didžiausia – degalinėse „Orlen Lietuva“ ir „Circle K“, kur 1 litras A95 benzino kainavo po 1,166 euro. Palyginus pigiausią benziną su brangiausiu skirtumas siekia 11 euro centų, o tai sudaro – 10 proc.

Palyginus dyzelino kainas Pricer.lt užfiksavo, kad skirumas tarp pigiausiai parduodamo dyzelino ir brangiausio siekia net 15,87 proc.. Pigiausias dyzelinas buvo parduodamas Kaune, degalinėje „Jozita“ (0,92 euro), brangiausiai – Vilniuje, degalinėse „Orlen Lietuva“ ir „Circle K“ (1,066 euro).

Savaitgalį degalai pigesni

Pricer.lt tyrimo metu nustatė, kad degalų kainos skiriasi ne tik tarp atskirų operatorių, bet ir to pačio tinklo degalinėse skirtingose miesto vietose, taip pat degalų kainos skiriasi ir savaitgaliais, tikintis pritraukti kuo didesnį vairuotojų srautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus