Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 25

„Ubagų Ferrari“ vadinta „Opel Calibra“ turėjo vieną labai svarbią savybę

„Ubagų Ferrari“ – taip kadaise Lietuvoje pravardžiuotas „Opel Calibra“. Į superautomobilių pasaulį šis dažniausiai priekiniais ratais varomas kupė iš tikrųjų nesitaikė, bet savo aptakaus išskirtinio dizaino ir santykinai prieinamos kainos dėka „Calibra“ tapo vienu populiariausių šio žanro automobilių Europoje.
Opel Calibra – vienas populiariausių europietiškų 20 amžiaus pabaigos sportinių automobilių. Žibintų aukštis – 7 cm. (Gamintojo nuotrauka)
Opel Calibra – vienas populiariausių europietiškų 20 amžiaus pabaigos sportinių automobilių. Žibintų aukštis – 7 cm. (Gamintojo nuotrauka)

Devintajame-dešimtajame 20 amžiaus dešimtmetyje kupė žanras buvo labai populiarus. „Mitsubishi Eclipse“, „Ford Probe“, „Mazda MX-6“, „Peugeot 406 Coupé“ ir daugybė kitų visai gražių, bet ne „Porsche“ brangumo automobilių, regis, užtvindė rinką ir plakatais nuklojo vaikų miegamųjų sienas. Bet „Opel Calibra“ tarp jų vis tiek atrodo išskirtinis ir turi tai patvirtinantį rekordą.

Aptakioji „Calibra“

1988 metais „Opel“ pradėjo gaminti pirmos kartos „Vectra“, kuris pakeitė atgyvenusį „Ascona“ modelį. „Ascona“ turėjo savo kupė, žinomą „Manta“ vardu. Taigi, turint omenyje tuo metu labai išpopuliarėjusius kupė, „General Motors“ priėmė logišką sprendimą, kad „Vectra A“ privalo turėti savo kupė.

„Calibra“ dizainą sukūrė amerikietis Wayneas Cherry ir vokietis Erhardas Schnellas. Jie iš karto susikoncentravo į aerodinamiką – 1989 metais pristatyta „Opel Calibra“ iki pat 1999 metų buvo aptakiausias serijinės gamybos automobilis pasaulyje. Pasiekti tai nebuvo lengva, nes „Vectra A“ kėbulas toli gražu nėra toks aptakus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas