Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ autonominius automobilius testuos ir gimtajame San Fransiske

JAV pavėžėjimo paslaugas teikianti bendrovė „Uber“ trečiadienį pranešė savo autonominių automobilių bandymo programą išplečianti į San Fransiską.
„Google“ autonominiai automobiliai
„Google“ autonominiai automobiliai / „Scanpix“/AP nuotr.

Toks sprendimas buvo priimtas praėjus trims mėnesiams po to, kai „Uber“ pradėjo bandyti autonominius automobilius Pitsburge, Pensilvanijos valstijoje, kur keleivius pradėjo vežioti keturi autonominiai automobiliai. Tiesa, bandymo stadijoje automobiliuose sėdi vairuotojas ir technikas, kurie turėtų perimti automobilio kontrolę kilus nenumatytai situacijai ar techninei problemai.

„Džiaugiamės galėdami pradėti dirbti mūsų gimtajame San Fransisko mieste su „Volvo XC90“ automobiliai. Tai pirmieji mūsų automobiliai, pagaminti bendradarbiaujant su didele automobilių gamybos kompanija“, – teigiama „Uber“ pranešime.

Kompanijos teigimu, bandymai San Fransiske leis inžinieriams surinkti daugiau duomenų siekiant patobulinti technologiją, nes klimato ir eismo sąlygos San Fransiske skiriasi nuo Pitsburgo.

San Fransiske bet kuriam keleiviui gali būti pasiūlyta važiuoti vienu iš naujųjų automobilių. Tačiau žmogus galės atsisakyti ir rinktis automobilį su vairuotoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento