Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ keleiviams teks krapštyti smulkius: trumpinamas kelionės atšaukimo laikas, įvedamas laukimo mokestis

Artimiausiomis savaitėmis Lietuvoje ir kitose Europos šalyse pradeda veikti naujos „Uber“ programėlės funkcijos – laukimo laikas taps mokamas, trumpės kelionės atšaukimo laikas, vairuotojai turės galimybę artimuosius informuoti apie savo buvimo vietą.
„Uber“ programėlė
„Uber“ programėlė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pakeleiviams bus taikomas laukimo mokestis, pradedamas skaičiuoti 2 minutės nuo vairuotojo atvykimo į nustatytą įsėdimo vietą.

„Daugelis platformos partnerių-vairuotojų pastebi, kad jiems nemažai laiko tenka praleisti laukiant į sutartą vietą prisistatyti delsiančių pakeleivių, ypač jei jie pasirodo itin vėlai. Todėl atnaujintame programėlės variante pakeleiviams bus taikomas laukimo mokestis, pradedamas skaičiuoti 2 minutės nuo vairuotojo atvykimo į nustatytą įsėdimo vietą“, – rašoma pranešime žiniasklaidai ir priduriama, kad programėlė ir toliau visada praneš, kada atvyksta vairuotojas.

Antrasis pristatomas atnaujinimas – sutrumpintas kelionės atšaukimo laikas.

Šiuo metu pakeleiviai gali nemokamai atšaukti kelionę praėjus ne daugiau nei 5 minutėms nuo jos užsakymo. Partneriai-vairuotojai, anot „Uber“, per šį laiką dažnai spėja įveikti nemažą atstumą iki išvykimo vietos, skirdami tam savo asmeninį laiką bei eikvodami degalus.

Atnaujinus programėlę, nemokamai atšaukti kelionę bus galima per dvi minutes nuo jos užsakymo.

„Norime, kad keleiviai, staiga persigalvoję, vis dar turėtų galimybę atšaukti kelionę, tačiau, remiantis vairuotojų atsiliepimais, dabar taikomas 5 minučių nemokamas kelionės atšaukimo laikas yra per ilgas ir nepatogus. Todėl, per pirmas 2 minutes pakeleiviai vis dar galės nemokamai atšaukti kelionę, tačiau po to bus taikomas toks pats kelionės atšaukimo mokestis kaip iki šiol – 1,5 Eur“, – aiškina „Uber“ operacijų ir logistikos vadovas Lietuvoje Vytautas Černiauskas.

Tarp programėlės naujovių – atsiradusi galimybė vairuotojams informuoti savo šeimos narius ar draugus apie buvimo vietą, dalinantis kelionės būsena. Taip pat, vairuotojai galės iš anksto gaudami informaciją, jei užsakomas pavėžėjimas bus ilgesnės, 45 minučių ir daugiau, trukmės.

Pokyčius įmonė planuoja įvesti artimiausiomis savaitėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento