Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina keičia tvarką: kokie reikalavimai, norint įvežti automobilį gynėjams

Ukrainos muitinės tarnyba paskelbė supaprastinanti automobilių įvežimo iš užsienio tvarką.
Šarvuotas rusiškas visureigis NIVA
Šarvuotas rusiškas visureigis NIVA / Motor.ru nuotr.

Automobiliai su ES šalių registracijos numeriais iki šiol būdavo vadinami „eurobliachomis“. Anksčiau tai būdavo problema, nes Ukrainos gyventojai neperregistruodavo ir jais toliau važinėdavo Ukrainos keliais. Dėl to kildavo problemų ir draudimo bendrovėms, ir buvusiems savininkams.

Kokie mūsų „Regitros“ reikalavimai, norint padovanoti automobilį Ukrainos kariams, rasite čia.

Nuo šiol tokių užsienyje registruotų automobilių įvežimo tvarka, jei jie skiriami labdarai (kariuomenei ar humanitarinėms reikmėms), taps paprastesnė.

Pagal naują tvarką į Ukrainą tokiu būdu galima įvežti tik visureigius, minivenus ir mikorautobusus. Sedanams galioja sena tvarka.

Labdarai skirtiems automobiliams bus taikomas toks muitinės algoritmas:

A. Atvykęs prie Ukrainos valstybinės sienos tokio automobilio vairuotojas turi pateikti pareigūnams savo pasą. ID kortelės netinka. Taip pat – automobilio techninį pasą arba jį atstojantį identifikacijos dokumentą.

B. Muitinėje remiantis potvarkiu КМУ №174 (01.03.2022) vairuotojas turi užpildyti daiktų/prekių, gabenamų kaip labdara, sąrašą. Taip pat nurodomas automobilio numeris, gavėjas, sienos kirtimo punktas. Skyrelyje „Pagalbos būdas“ nurodomi transporto priemonės duomenys (markė, VIN kodas ir t.t.). Skiltyje PREKĖ muitinės pareigūnai įrašo „Humanitarinė pagalba“.

C. Tokį automobilį vairuojančiam asmeniui būtina turėti dokumentą, kuris patvirtina ir įrodo, kad pagalba gabenama konkrečiai organizacijai. Tam tinka laiškai, oficialus kreipimasis ir pan.

Deklaruojantis automobilio įvežimą į Ukrainą asmuo taip pat pasirašo įsipareigojimą išregistruoti automobilį ankstesnėje naudojimo šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas