Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vaidotas Žala pristatė techniką į Le Havrą: valdyti 20 metrų ilgio autovežį nėra lengva

Dar prieš sportininkų išvykimą į Prancūziją „Agrorodeo“ komanda skelbė, jog Vaidotas Žala savo techniką į Le Havro uostą pasiryžo atvežti pats. Būtent tai jis ir padarė – iš Lietuvos į Prancūziją atvairavo 20 metrų ilgio autovežį. Paklaustas apie kelionės įspūdžius, lenktynininkas neslėpė, kad tai tikrai pareikalavo išskirtinių gabumų.
Vaidotas Žala Le Havro uoste
Vaidotas Žala Le Havro uoste / Žilvino Pekarsko nuotr.

„Kai mokiausi vairuoti, vos išvažiavęs į gatvę, maniau, kad viskas išeina gerai, tačiau netrukus supratau, kad visas trajektorijas reikia susidėlioti iš naujo. 20 metrų yra išties daug. Jau kai vairavau komandos techninio palaikymo automobilį, maniau, kad 10 metrų ilgio sunkvežimį suvaldyti nėra lengva, tačiau šios technikos vairavimas tapo iššūkiu pačiam sau“, – Le Havro uoste įspūdžiais iš vairavimo pamokų dalinosi Vaidotas Žala.

Lenktynininkas gali pasigirti ne tik gerais rezultatais ralio trasose, tačiau ir plačiu vairuotojo pažymėjime esančiu kategorijų sąrašu. Mat V.Žala neturi tik autobusą ir troleibusą valdyti leidžiančių kategorijų. O šiais metais sportininkas dar labiau pagerino savo įgūdžius ir įgijo vairuotojo pažymėjimą su 95 kodu, kuris suteikė teisę valdyti tokias transporto priemones, kaip lenktynininko parvairuotas autovežis.

Žilvino Pekarsko nuotr./Vaidotas Žala su Antanu Juknevičiumi
Žilvino Pekarsko nuotr./Vaidotas Žala su Antanu Juknevičiumi

Dalindamasis savo patirtimi, V.Žala teigė, kad kiekvienas vairuotojas turėtų jausti pagarbą tiems, kurie kiekvieną dieną su tokiais „monstrais“ sukiojasi viešuose keliuose, nes „važiuoti su tokiais gabaritais tikrai nėra lengva“.

Tokių gabaritų transporto priemonėms nustatytas greitis – 90 km/val. Būtent tokiu greičiu važiavo ir V.Žala, kuris juokėsi, kad tolimųjų reisų vairuotojai turėtų turėti savitą meditacijos formą. Juk per savaitę nuvažiuoti 4 tūkstančius kilometrų ir judėti pastoviu 90 km/val. greičiu, anot sportininko, reikalauja išskirtinės kantrybės.

Ketvirtadienį Lietuvos sportininkų technika jau pasiekė uostą, iš kurio bus plukdoma į Peru, o patys sportininkai jau penktadienį pajudės namų link. Šiais metais technikos pristatymas kiek paprastesnis. Skirtingai nei ankstesniais metais, kai visi formalumai buvo atliekami būtent Le Havro uoste, šiemet dalyvių techninė komisija lauks jau Peru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas