Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojai pasimetę: reikėjo už stovėjimą mokėti Liepos 6-ąją ar ne?

Mindaugo karūnavimo dieną, Liepos 6-ąją, nemaža dalis vairuotojų buvo įsitikinę, kad už automobilio parkavimą mokėti nereikia – juk valstybės šventė.
Parkavimo talonas
Parkavimo talonas / Skaitytojos nuotr.

Todėl vieni per šventę mokėjo už parkavimą, kiti paliko automobilius savo nuožiūra nemokėję mokesčio. Gatvėse net virė diskusijos: reikia mokėti, ar nereikia?

Skaitytojos Barboros teigimu,vieno tokio ginčo metu ji bandė paskambinti SĮ „Susisiekimo paslaugos“ nurodytu telefono numeriu, bet niekas nekėlė ragelio.

Legendos apie nemokamą parkavimą

Į redakciją skambinę žmonės sakė dar prisimenantys, kad bent jau Kalėdų savaitę Kaune tikrai buvo oficialiai leista nemokėti už parkavimą. Kiti sakė įsitikinę, kad „pagal įstatymus“ per valstybines šventes parkavimas nemokamas visuose miestuose.

Švenčių dienomis, jei to reikalauja kelio ženklai, už stovėjimą reikia mokėti.

Panašu, kad tikrai didelė dalis vairuotojų neskaito parkavimo taisyklių.

„Vairuotojai, mokėdami vietinę rinkliavą, vadovaujasi kelio ženklais ir papildomomis lentelėmis, kuriose yra nurodoma savaitės dienos ir valandos, kada renkama rinkliava, todėl švenčių dienomis (jei to reikalauja kelio ženklai) už stovėjimą reikia mokėti“, – rašoma SĮ „Susiekimo paslaugos“.

Savivaldybės atstovas: parkavimas buvo mokamas

Vilniaus viešųjų ryšių ir komunikacijos specialistas Tomas Šiuškus 15min sakė, kad Liepos 6–ąją, kaip ir birželio 24–ąją, parkavimas buvo mokamas.

Į visus vairuotojų klausimus šventinę dieną atsakinėjo „Susisiekimo paslaugų“ skambučių centras. Jeigu vairuotojams nepavyko prisiskambinti nurodytu telefono numeriu, greičiausiai, skambutis buvo per trumpas, todėl nepavyko sujungti su klientų aptarnavimo specialistais.

Sumokėti galima per 72 val.

Anot Tomo Šiuškaus, jeigu vairuotojas nesumokėjo vietinės rinkliavos iš karto, arba pavėlavo papildomai sumokėti vietinę rinkliavą (pamiršo pratęsti stovėjimą) ir gavo pranešimą (ne baudos lapelį), per 72 val. nuo pranešimo

15min.lt skaitytojo Žilvino K. nuotr./Vilniuje, Pranciškonų gatvėje, apie pusantro mėnesio (pastebėjau kovo 20 d.) mokamoje parkavimo vietoje stovi automobilis su Lenkijos valstybiniu numeriu.
Baudos kvitas

surašymo dienos pabaigos jis privalo sumokėti nustatyto dydžio vietinę rinkliavą. Tai nėra bauda – tai yra priminimas ir paraginimas susimokėti už paslaugą, kuria buvo pasinaudota.

„Liepos 6 d. mums buvo eilinė vasaros diena – dabar daug kas atostogauja, o daliai kitų vilniečių tai buvo kaip įprastas vasaros savaitgalis, todėl mieste sumažėjo ir automobilių skaičius. Nors tą dieną ir vyko daug renginių, vairuotojai savo automobilius statė tvarkingai, o kiti į renginius vyko viešuoju transportu. Todėl pamiršusiųjų susimokėti už stovėjimą buvo labai nedaug“, – sakoma savivaldybės atstovo komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas